Sanseveria: De ideale slaapkamerplant

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Een dikke week geleden belde ik nog even met Alexandra Potvin op Joe Fm, om het in haar programma te hebben over een lunch-tip. Nu ja, het item ‘pimp je lunch’ is deze keer wel wat anders geworden want ik wilde het met Alexandra graag hebben over wat anders, namelijk over welke planten je op kantoor – of eender waar uiteraard – kan zetten om een maximale luchtverversing te krijgen.

Ik had het met Alexandra over drie planten waarmee je in theorie in je eigen luchttoevoer zou kunnen voorzien. De Nasa heeft veel onderzoek gedaan naar de zuurstof die planten kunnen leveren en een onderzoeker uit New Dheli heeft dat als beginpunt genomen om te bestuderen hoe ze de luchtkwaliteit in de kantoren van deze zeer vervuilde stad, konden verbeteren. Het uiteindelijke verdict kwam neer op deze volgende planten: de Arcepalm, de Sanseveria en de Moneyplant.

De Sanseveria

SanseveriaEn vooral over die tweede wil ik het even hebben, de Sanseveria of Vrouwentongen. Deze plant zet namelijk ‘s nachts co2 om naar zuurstof en is daarom de slaapkamerplant bij uitstek. Bovendien filtert hij een heel aantal stoffen zoals formaldehyde, xyleen, stikstof en nog verschillende andere.. Hij neemt dus de slechte dingen op en geeft de goeie dingen – zuurstof – af. Het zou daarom ook een goeie plant zijn voor mensen die last hebben van allergieën.

Ik heb er zelf eentje thuis staan en de plant vraagt bijzonder weinig werk. Je moet hem maar af en toe water geven – hij vraagt dus niet veel onderhoud – en hij kan zowel in matig zonlicht als in de schaduw staan.

Dus in plaats van met het eindejaar een boeketje bloemen aan de gastvrouw of gastheer te geven, doe iemand eens wat zuurstof cadeau met deze Sanseveria of vrouwentongen.

2 REACTIES

  1. Steffie, zorg goed voor jezelf let op ivm Corona! Toch wil ik even benadrukken dat ik een FAN ben van u, ik heb ook al Uw boeken en geniet van de receptjes die u zo duidelijk beschrijft! Tv programma mis ik nooit! echt de moeite hoor, ik vond de uitzending ook supertof ivm met uw plantenkeuze! Ik wens u nog veel succes !!!! Viviane

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks