Het perfecte gezonde cadeautje

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Holidays are coming! En ik heb het perfecte cadeau voor iemand wat glow te schenken tijdens de feestdagen. Bovendien is het een cadeautje dat je zelf kan maken en dat maakt het toch altijd éxtra waardevol!

Dit jaar stel ik een mandje samen met een aantal pitten, zaden, melen en extra vierge olijfolie die de gezondheid een extra boost kunnen geven. Op deze manier hoop ik ook familie en vrienden op weg te helpen en te overtuigen van een gezondere levensstijl en alle voordelen die dat heeft voor je energie, je uitstraling, je levenskwaliteit en ga zo maar door. Doe dit jaar meer dan alleen klinken op iemand zijn gezondheid..

gezond cadeau maken kerst

 

Oké. Hoe begin je eraan? Ga eerst en vooral opzoek naar verschillende potten, de befaamde ‘jars’ die nu zo populair zijn. Ik koos voor verschillende groottes en soorten. Achteraf kan je daar heel wat leuke dingen mee doen. Je kan ze gebruiken om salades in mee te nemen, om dessertjes in te presenteren, uit te drinken of ja.. gewoon dingen in te bewaren natuurlijk.

Stap twee. Kies een aantal gezonde dingen die je wil geven. Ik koos voor de volgende:

Extra Vierge Olijfolie: Ik heb al eerder geschreven over de talloze gezondheidsvoordelen van extra vierge olijfolie. Omdat ik zeker wil zijn van goede kwaliteit heb ik deze in een speciaalzaak gekocht. Bovendien kwam dat in een mooi klein flesje, ideaal dus. Er wordt wel eens gezegd dat wie de rijke smaak van extra vierge olijfolie eenmaal geproefd heeft nooit meer wat anders wil. Perfect! Get addicted aan dit gezonde goedje!

Chia zaden: Ook hier besteedde ik recent een post aan. Dit kleine zaadje is namelijk mega gezond en bovendien super makkelijk te combineren. Het is een goede manier om bijvoorbeeld je dagelijkse muesli een extra health-kick te geven. Health-lovers zijn er helemaal zot van, maar heel wat mensen hebben nog nooit van chia zaden gehoord. Dat wordt dus een boeiend gesprek rond de kerstboom. Spread the word!

Lijnzaad: Nog zo’n superfood dat in ieders kast aanwezig zou moeten zijn. De omega 3 – omega 6 ratio van lijnzaad is subliem en er zijn slechts weinig voedingsmiddelen die eraan kunnen tippen. Lijnzaad dat al gebroken is verliest heel snel zijn vele kostbare nutriënten. Lijnzaad dat heel is wordt dan weer niet verteerd door ons lichaam, de pel is namelijk te hard. De oplossing is heel lijnzaad te kopen en zelf te breken door een koffiegrinder of een vijzel te gebruiken. Kortom: stop in je bokaal heel lijnzaad en leg uit!

Quinoa: Een ideale manier om lager in koolhydraten te gaan eten. Iedereen heeft er ondertussen al van gehoord maar velen zijn terughoudend in het gebruik van quinoa. Nochtans kan je er ongelooflijk lekkere dingen mee maken. Ik eet het zeker wekelijks en het is een goede manier om pasta, rijst en aardappelen te vervangen.

Kokosmeel: Ideaal voor dessertjes! In mijn chocolade kokoscake gebruikte ik al kokosmeel en in mijn receptenboekje heb ik nog heel wat gerechtjes staan die hiermee gemaakt worden. Het is perfect om aan te tonen dat tarwe vervangbaar is, ook al vraagt dat wat aanpassing. Laat vooral ook even ruiken en je zal ze meteen overtuigen!

Raw cacao poeder: Nog een superfood! Raw cacao poeder verlaagt LDL cholesterol, bevat mineralen als calcium en potassium, heeft een anti-depressief effect (chocolade-liefhebbers weten dit) en bevat super veel antioxidanten. Warme chocolade melk gemaakt met rauw cacao poeder bevat per lepel zelfs meer anti-oxidanten dan rode wijn.

Kokosschaafsel: lekker en gezond. Ik gebruik het vooral om gerechten mee af te werken. Bovendien kon ik daardoor een extra klein glazen potje toevoegen aan mijn mandje! Het oog wil ook wat..

gezond cadeau quinoa

gezonde kado maken

Nu je je glazen potten in huis hebt en je weet wat erin te doen kan je je kostelijk amuseren met het ‘verpotten’. Daarna rest je alleen nog met keukendraad en labels leuke kaartjes aan de potten te hangen. Schik in een mandje en je hebt het perfecte gezonde cadeau! Leuk om te maken en nog leuker om te geven.

Zelf ook een gezond cadeau?

Ik heb hier thuis twee pakketjes extra gemaakt en dus lanceer ik morgen een giveaway hier op de blog. Bovendien zit er nog wat extra in de mandjes ook! Dus zeker deelnemen en wie weet kan jij dan wel het nieuwe jaar starten met al deze superfoods én nog meer. Stay tuned!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks