Vers kokoswater van Coco Face

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Een tijdje geleden ging ik op een korte trip naar Ibiza. Het Spaanse eiland stond al lang op mijn to-go-lijstje. Het was niet evident mijn omgeving te overtuigen van de troeven van dit eiland, dat Ibiza meer is dan enkel een party-eiland. En dat was het zeker!

Op een uitstapje naar Dalt Vila, het oude stadsgedeelte van Ibiza, kwamen we een klein bio marktje tegen waar ze Coco Face verkochten. Ik drink thuis af en toe Vita Coco – verkrijgbaar in je lokale supermarkt. Vooral na een intensieve yoga les kan het deugd doen op te laden met kokoswater dat boordevol voedingsstoffen en mineralen zit (denk: potasium, magnesium, calcium en meer!). Hoewel Vita Coco niet van concentraat komt gaat er – imho – niets boven the real deal, vers uit de noot! Wie ooit een kokosnoot op het strand kocht en bij het openbreken het kokoswater aangeboden kreeg, zal mij ongetwijfeld gelijk geven; it is so YUMMIE!

kokoswater coco face

En dat moeten ze bij Coco Face ook gedacht hebben! De kokosnoten die ze aanbieden zijn jonge kokosnoten; geweldig voor het sap en achteraf kan je het kokosvlees ook gebruiken om te verwerken in smoothies of in gerechten. Het moet gezegd worden dat het vrucht vlees van een jonge kokosnoot anders smaak dan dat van volwassen kokosnoten, dat is wennen. Het is ook een stuk zachter. Ik heb enkel het sap gedronken, met een rietje, uit de hand, onder de zon, in Ibiza,… Wegdromen!

Voorlopig is Coco Face alleen te vinden in het Verenigd Koninkrijk en Ibiza (als je er heen gaat, zéker proeven!) maar ik ben er zeker van dat het niet lang zal duren tot deze happy nuts ook bij ons te verkrijgen zijn!

1 REACTIE

  1. In Sri-Lanka dronken we het dagelijks. Verse jonge groene cocosnoten. Met een stevig mes (stijl machete) de kop eraf en gewoon slurpen. Nadien kapten we een stukje van de zijkant om als lepel te gebruiken om het vruchtvlees binnenin op te eten. Tot dan was ik geen fan van cocos, maar die zachte smaak kan je helemaal niet vergelijken met de cocosnoten die we hier in België kennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks