Er zit veel hmmm in hummus. Terecht. En ongetwijfeld niet toevallig want het is dan ook kei lekker! Maar ik hou niet enkel van hummus omdat het lekker is, ook omdat het makkelijk te maken is en vooral omdat het SUPERย gezond is. Met makkelijk te maken bedoel ik dan vooral dat het niet lang duurt โ time is money, ofzoiets. โ en bovendien wordt het gemaakt van ingrediรซnten die je altijd in huis hebt of kan hebben. Het is makkelijk te combineren met raw food waardoor die portie rauwe groentjes met veel smaak naar binnen gewerkt worden en je kan het ook gebruiken om mayonaise te vervangen of in salades.
Gezondheidsvoordelen Hummus
Laat mij je even overtuigen waarom dit goedje zo goed is voor jouw gezondheid:
โ Hummus is rijk aan vezels. Dat is goed voor je spijsvertering en houdt de bloedsuikerspiegel in balans.
โ Kikkererwten zitten boordevol micronutriรซnten. Ze bevatten calcium en ijzer, maar ook mangaan, kalium en fosfor. Bovendien zitten er ook heel wat vitaminen in zoals B1, B2, B6 en B11 en ook vitamine C.
โ Maak Hummus met extra vierge olijfolie. Omdat de olie niet verhit wordt blijven alle gezonde stoffen (en dat zijn er heel wat bij olijfolie) bewaard en haal je het maximale eruit. Het zit ook vol gezonde vetten.ย Your beautifull you will love it!
โ Look. Dรฉ weldoener in de preventie van hart- en vaatziekten, kanker en infecties. En ook hier krijg je extra voordelen omdat deze superfood rauw in de hummus zit.
โ Tahini is een goede bron van calcium.
โ De combinatie van goede vetten en al deze micronutriรซnten maken hummus ook goed voor haar, nagels en huid. Op naar de winkel dus!
Bovendien zit er niks slecht in hummus. Het is een mix van allerlei super gezonde ingrediรซnten die bovendien glutenvrijย en vegan zijn!
Ingrediรซnten:
โ 400 g kikkererwten in nat (voorgekookt, liefst uit een glazen bokaal)
โ 2 lepels olijfolie
โ 2 lepels Tahini
โ 1 teentje look
โ 1/2 citroen
โ 1/2 teelepel Keltisch zeezout
โ paprikapoeder (optioneel)
ย
Hoe?:
โ Giet de kikkererwten af en bewaar het nat. Spoel de kikkererwten af.
โ Mix de kikkererwten, olijfolie, tahini, citroen, het zeezout en ook nog 3 lepels van het nat van de kikkererwten tot het een gladde smurrie is. Of een smurrie naar wens natuurlijk!
โ Strooi er wat paprikapoeder op en โ als je indruk moet maken โ garneer eventueel met koriander, peterselie of bieslook en wat kikkererwten.
ย
Jep. Zo simpel is dat en pure verwennerij voor je lichaam. Op naar de winkel!
Hey, waar je Tahini kopen? En welke variant is het best? Grtjs
Ik koop hem bij de Bioplanet? Gewoon zien dat er geen dingen inzitten die er niet in thuis horen! ๐
Zelf tahini maken
Zelf tahini maken is echt heel erg eenvoudig. Het enige dat een beetje tijd kost is het roosteren van de sesamzaadjes. Dat is nodig want het geeft de smaak aan de tahini. Let wel op dat je het in de gaten houdt want tรฉ donkere sesamzaadjes is echt niet lekker!
Ingredients:
โข350-500 gram sesamzaadjes
โขzout
โขgoede olijfolie
Directions:
1.Verwarm de oven voor op 180 C en zodra warm spreid je de sesamzaadjes uit op een grote bakplaat. Schuif in de oven en laat roosteren tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Dit zal ongeveer 15-20 minuten duren. Hou een oogje in het zeil want te donker is niet lekker.
2.Zodra de zaadjes de juiste kleur hebben haal je het uit de oven en laat je het ietsje afkoelen. Doe ze dan over in de kom van je keukenmachine. Draai de zaadjes tot een pasta en voeg er dan beetje bij beetje de olijfolie bij. Voeg zout naar smaak toe.
3.Bewaar in een afgesloten pot maximaal twee weken. Waarschijnlijk langer als je zorgt dat de tahini onder een laagje olie staat. De mijne ging niet zo lang mee!
Gevonden op site Simones Kitchen.
Hallo steffie
Kan u me zeggen hoeveel boeken er al zijn van u aub?
Mvg
Claire
Hi Claire,
Drie boeken al momenteel. ๐
xoxo
Steffi
Wat een mooie lofzang op hummus! Ik deel je enthousiasme over de smaak en gezondheidsvoordelen.