De leukste app die je meer water doet drinken

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Gezond eten heeft een super grote impact op mij gehad. Waarschijnlijk daarom dat recepten waarin ik creatief probeer om te gaan met gezond eten, het meest aanwezig zijn op Bye Bye Cheeseburger. Maar af en toe probeer ik het ook over ‘the bigger picture’ te hebben. Want gezond leven is heel wat meer dan gezond eten alleen.  Het is ook goed slapen, op tijd ontspannen, je omgeving detoxen, zo weinig mogelijk gifstoffen naar binnen krijgen, en ook.. veel water drinken. Das niet enkel goed voor af te vallen, het is ook van levensbelang voor je lichaam, voor een goede huid, enzovoort.

En voor die laatste heb ik een nieuw trucje – trucjes voor een nóg gezonder leven, deel ik ook graag op mijn blog. Ik heb namelijk dankzij goede vriendin G, een super leuke app ontdekt om je op tijd eraan te herinneren dat je moet hydrateren. Het is super belangrijk om genoeg te drinken. En ook; regelmátig te drinken. Je lichaam kan water niet opslaan zoals het voedsel in de vorm van vet kan opslaan. Het water wordt gebruikt (in héél je lichaam) en overschotten worden afgevoerd. Het heeft dus geen nut om die twee liter water in één keer achterover te gieten. Nee zeer regelmatig een glaasje, dat is ideaal. Maar.. we all have a busy life. En soms gaat het gewoon even aan je voorbij en besef je niet dat je al een hele tijd niets gedronken hebt. Herkenbaar? Dan is deze app misschien wel iets voor jou!

Het lijkt een beetje girly-schmurly maar in de app ‘Plant nanny’ zet je dus een plantje in een pot en geeft die dan de ganse dag water. Basically komt het erop neer dat elke keer jij een glas water drinkt je dit even ingeeft door je plant water te geven. Je plantje – ze zijn super schattig trouwens! – groeit zo elke dag een beetje. Tot ie volgroeid is en dan kan je hem in de tuin planten en een nieuwe kiezen. Oh ja, je kan hem ook een naam geven! De app herinnert je er aan als het al even geleden is dat je gedronken hebt. En dan kan je meteen je plant en jezelf wateren. Als je de plant geen water geeft wordt ie ongelukkig, begint ie te verwelken en uiteindelijk gaat hij dood. Huilen dus!

Plant nanny app

Het is een stom trucje maar het helpt wel echt. En bovendien is het gewoon leuk ook! Een kleine bedenking? De app bepaalt aan de hand van wat info die je opgeeft hoeveel water je zou moeten drinken. Ik heb het idee dat dat voor mij wat te laag ligt. Ik moet volgens de app net geen 2 liter drinken en voel me toch beter als ik 2,5 liter ongeveer drink. Anderzijds heb ik bij de info opgegeven dat mijn ‘activity level’ average is. Misschien had ik toch maar ‘active’ moeten ingeven.. Soit, ik drink gewoon wat extra, no problem!

Heb je het zelf al geprobeerd? Of gebruik je misschien een andere app? Tips and tricks altijd welkom in de comments hieronder!

4 REACTIES

  1. De app zegt dat ik 3L water moet drinken per dag. Ik heb niet gevonden hoe ik dit moet aanpassen. Ik heb wel een andere app gedownload waar ik dit wel kan aanpassen. Bedankt voor de tip.

  2. Heb hem gedownload en het ziet er echt te schattig uit. Hij geeft aan dat ik 1,9 liter water nodig heb. Werkt goed als reminder om water te drinken en maakt het leuk.

  3. Ik heb onlangs in een artikel gelezen waar ze zeiden dat ons lichaam terug moet “leren” wat het dorstgevoel is. Dus drinken om te drinken, zou niet het “meest juiste” zijn.
    Maar het is een beetje hoe dat ge het interpreter, waarschijnlijk..
    Héél leuke site btw!

    • Ik heb datzelfde artikel gelezen en geloof daar meer in dan de ‘verplichte 8 glazen water per dag’. Maar dan komt het volgende, het lichaam blijkt het verschil tussen honger en dorst niet duidelijk aan te kunnen geven.. Dus als men een hongergevoel heeft, wat doe je dan? Drinken terwijl je lichaam niet om water vraagt maar het wellicht wel wil of niet drinken maar eten terwijl je lichaam eigenlijk vocht nodig heeft?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks