Papaja avocado salade met munt

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

De temperaturen zijn voorlopig nog heerlijk en dus is het nog steeds weer voor een fris slaatje. Ik heb deze keer een exotisch slaatje in petto. Om zo te verorberen (as I did) of als brijgerechtje, ideaal voor de barbecue bijvoorbeeld.

Het exotisch fruit dat ik kies is een papaja. Op zich eet ik niet zo vaak papaja en dat is best zonde want fruit dat veel zon gezien heeft (exotisch fruit dus bij uitstek) bevat over het algemeen nog meer vitaminen. Het is daarom altijd goed om voor een vliegtuig papaya te kiezen. Is die er niet in de winkel, no worries ofcourse! Mijne was ook geen vliegtuig papaja. Ik zeg gewoon; als die er is dan is het een goede optie want er zitten veel vitaminen in!

De papaja bevat onder andere papaïne, een proteolytisch enzyme dat eiwitten opknipt in aminozuren. Als eiwitten in ons lichaam komen worden ze opgenkipt zodat ons lichaam ze kan gebruiken. Papaïne is een enzyme dat dus bijdraagt aan dit proces. Wist je dat de zaadjes van de papaja ook heel gezond zijn? Niet zo verbazend aangezien zaadjes alle stoffen bevatten om een nieuwe gigantische papajaboom te worden. Er worden heel wat gezondheidsvoordelen aan papaja zaadjes toegeschreven en het zou soms zelfs gebruikt worden bij leveraandoeningen. Tegenwoordig kan je zelfs papajazaad-poeder kopen als superfood. Reden genoeg om wat zaadjes aan je maaltijd toe te voegen, want die zaadjes komen er gewoon gratis en voor niks bij. Winner!

De smaak van die zaadjes? Ik vind ze een beetje naar peper smaken. Ik doe er niet al te veel van in zodat het slaatje zijn zoete toets behoud en niet te bitter wordt. Verder gebuik ik een avocado. Om het geheel oh so creamy dreamy te maken. Zo heb ik ook een heleboel gezonde mono-onverzadigde vetten binnen en heel wat vezels (avocado’s bevatten veel vezels!). De munt en limoen maken het dan weer heel fris!

Avocado en papaya salade

Papaya avocado salade

Ingrediënten:

 • 1 papaya
 • 1 avocado
 • Een handje vol munt
 • 2 stengels lente ui
 • Verse bieslook
 • Halve limoen

Hoe:

 1. Snijd de papaya doormidden en verwijder de pitten. Houd de pitten bij!
 2. Snijd de avocado en ontpit hem. Verwijder de schil en doe hem in blokjes.
 3. Doe de papaya en de avocado in een grote kom. Doe er de limoen over heen.
 4. Snijd de lente uitjes, de munt en de bieslook fijn en doe ze bij in de kom.
 5. Tos een paar keer.
 6. Voeg wat van de pitjes van de papaya toe.
 7. Werk af met wat munt.

Heerlijk zo als slaatje of als bijgerecht! Smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks