Cashew crème met boekweit granola en peer

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ondertussen is het bijna twee weken geleden dat ik enkele healthy cooking demo’s gaf op Antwerpen Proeft. Een super fijne ervaring! Wat leuk om een aantal van de lezers van Bye Bye Cheeseburger  en kijkers van De Gezonde Goesting eens in levende lijven te ontmoeten. Het njam-paviljoen was super gezellig en bij temperaturen van 25 graden kan ik spreken over een meeeeeeer dan geslaagd weekend!

Wat een eer ook om als ‘healthy foodie’ tussen die grote chefs te mogen staan. Wat ik gemaakt heb? Ik heb healthy rice rolls gemaakt, die komen nog in De Gezonde Goesting aan bod en ook een dessertje, namelijk: een cashew-crème met boekweit granola en gestoofde peren. En dat receptje wil ik graag ook met jullie delen.

Ik ben een zoetebek en toen ik gezond begon te eten was suiker de allermoeilijkste om aan de kant te laten staan. Gelukkig gebruik ik nog wel af en toe ongeraffineerde suiker zoals honing of ahorn. Liefst met mate uiteraard. En voor deze cashew-crème doe ik het enkel met appelsap als zoetmaker. Wil je het nog wat zoeter hebben? Ik heb ze gisteren nog eens als dessertje gemaakt en mijn appels waren niet zo zoet. Ik heb er een paar druppels liquide stevia bij gedaan.. Super lekker! En stevia heeft het voordeel dat het je bloedsuikerspiegel niet doet stijgen en nul calorieën heeft. Me like!

Low carb dessert boekweitLow carb dessert boekweit

Dit is het recept voor 10 personen ongeveer. Halveer gerust als je met minder bent. Het dessertje bestaat vooral uit noten en dus is het redelijk zwaar. Kleine porties zijn dus aangeraden!

Ingrediënten:

voor de boekweit granola

  • 250 gram boekweit
  • 3,5 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels chiazaden
  • 2 eetlepels (gesmolten) kokosolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • snuifje zout

voor de cashewcrème

  • 250 ml biologisch appelsap (liefst vers)
  • 250 gram cashews
  • 1 theelepel vanille
  • 1 theelepel kaneel
  • snuifje zout

Voor de peren

  • 3 biologische peren
  • muntblaadjes

Hoe:

  1. Doe alle ingrediënten voor de boekweit granola in een kom en meng door elkaar.
  2. Smeer het mengsel uit op een bakpapier op een bakplaat en zet in de oven op 150 graden voor 25 a 30 minuten.
  3. Schil de peren, snijd ze en stoof ze gaar.
  4. Doe alle ingrediënten voor de cashewcrème in de blender en blend tot een glad geheel. Indien de substantie te dik is doe je er wat meer appelsap bij, indien te dun wat meer cashews. Als je nog zoeter wil kan je er enkele druppels liquide stevia bij doen.
  5. Doe ik kleine glaasjes eerst de granola, dan de cashewcrème en daarna de gestoofde peren. Werk af met een muntblaadje.

Smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks