Afvallen door water te drinken

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Zelf drink ik rond de 2 liter water per dag. Verder drink ik enkel af en toe groene thee, witte thee of kruidenthee. Geen koffie, nooit frisdrank en zelden alcohol. Als ik voldoende drink voel ik dat in mijn energie en ik zie het ook aan mijn huid. Als ik een door omstandigheden een dag heel weinig drink dan voel ik dat vooral last van lichte hoofdpijn. Ik voel me prima bij mijn drinkschema en ik probeer steeds mensen te overtuigen om af te stappen van frisdranken en over te schakelen naar water. Ik doe dat al jaren dus ik mis geen frisdrank meer maar ik merk toch dat het voor veel van mijn vrienden en kennissen moeilijk blijft. Eén ding wat meestal wel helpt is gewicht willen verliezen, dan drinken ze wel heel de dag water. En dus dacht ik van een aantal puntjes onder elkaar te zetten waarom water kan helpen bij het afvallen.

Steffi Vertriest water en afvallen

Je verbrandt meer calorieën.

Het is inderdaad geen fabeltje. Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat water drinken kan helpen om meer calorieën te verbranden. Zelfs als je niks doet dan verbrandt je lichaam nog calorieën. Dat heet Resting Energy Expenditure (REE). Deze REE stijgt tot 30% nadat je water gedronken hebt en kan tot een uur duren. In het uur nadat je een glas water gedronken hebt verbrand je dus 30% meer calorieën.

Water drinken voor het eten vermindert de honger.

Dit is vooral zo voor volwassen mensen en mensen van een oudere leeftijd. Een onderzoek toonde aan dat water drinken voor de maaltijd op 12 weken in een gewichtsverlies van 2 kilogram kan resulteren. Dat lijkt niet zo veel maar dit zonder andere veranderingen, enkel voor het eten water drinken. In dat opzicht is het dus wel spectaculair. Bij obesitaspatiënten werd er meer dan 40% extra gewicht verloren door water te drinken voor de maaltijd.

Laat wel altijd 20 minuutjes tussen het drinken van je water en je maaltijd, het kan namelijk interfereren met je spijsvertering.

Minder bijkomen .

Mensen die vooral water drinken nemen tot 10% minder calorieën op dan mensen die vooral frisdrank drinken. Daar komt dan nog eens bij dat veel frisdranken op zich al rijker zijn aan calorieën. Ook hebben verschillende onderzoeken al aangetoond dat kinderen die meer water drinken minder kans op obesitas hebben.

Heb jij al geprobeerd af te vallen door meer water te drinken? Hoe lukte dat? Deel je verhaal in de comments onderaan!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks