Omelet met linzen en spinazie

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

De laatste dagen zijn er van veel slaap inhalen. Al twee dagen na elkaar heb ik het klokje rond geslapen, I guess I needed it! Maar omdat vandaag weer een drukke dag is – naar school onder andere, want had ik al verteld dat ik een opleiding tot voedingsconsulent aan het volgen ben? – begin ik vroeg met een stevig ontbijt, om me kracht te geven de ganse dag door! Als jij jouw ontbijt nog niet afstemt op jouw dagplannen dan moet je daar trouwens dringend mee starten! Je zal verbaasd zijn hoeveel verschil het kan maken!

Dit ontbijtje heb ik eigenlijk van op een reis naar Ibiza, vorig jaar. We waren uitgenodigd door wat vrienden om enkele dagen naar daar te komen, in een WAANZINNIG mooi huis! Eén van de reisgezellen was Gorrit, die sinds kort op dieet was en minder brood at. Zijn dagelijks ontbijt bestond uit een omelet met linzen en spinazie. En daar voelde hij zich fantastisch bij! Reden om dat ook eens te proberen. En toegegeven.. dit is echt een kickstart ontbijt! Sindsdien is het mijn go-to ontbijtrecept voor zware dagen.

Bovendien bevatten linzen heel wat goede dingen. Zo zijn ze super rijk aan vezels, voorkomen dat je bloedsuiker spiegel gigantisch piekt na het eten. Ze zijn ook rijk aan ijzer, kalium en magnesium – zeker deze laatste hebben we vaak tekort. Verschillende studies hebben ook al aangetoond dat linzen super goed voor het hart zijn.

omelet met spinazie en linzen

Ingrediënten:

 • 2 eieren
 • handje vol spinazie
 • 3 eetlepels linzen
 • beetje kokosolie of grasboter
 • peper
 • Keltisch zeezout

Hoe:

 1. Kook de linzen gaar. Dit kan je eventueel de dag ervoor al doen, bewaar dan zeker in de koelkast.
 2. Kluts de eieren in een potje.
 3. Verwarm een niet-toxische pan (meer info over toxische pannen hier) met wat grasboter of kokosolie en laat smelten in de pan.
 4. Doe de geklutste eieren in de pan. Zet je vuur eerst op een hoge stand en daarna op een middelmatig vuurtje (je wil vooral geen bruine korst).
 5. Wacht zeker 30 seconden om de linzen erbij te doen. Je wil dat de bodem al een fijn korstje heeft en de linzen dus dus niet allemaal op de pan plakken.
 6. Doe er peper en zout op
 7. Wanneer het ei bijna klaar is doe je er de versneden spinazie bij zodat deze nog even zacht kan worden.

Ready to serve! Ready to ROCK YOUR DAY!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks