Recept: boerenkool chips met de Delifryer.

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Toegegeven ik heb lang gedacht dat het niks voor mij was, maar ondertussen ben ook ik gezwicht voor de Delifryer. De Delifryer is een heteluchtfriteuse en heeft het voordeel dat je veel minder vetstof moet gebruiken en je hoeft ook minder hoge temperaturen te gebruiken daardoor.

Ik heb al jaren geen friteuse in huis, meer nog, ik kan me zelfs niet herinneren dat ik er ooit eentje had. Frietjes, kaaskroketten of zoiets soortgelijks staat niet vaak op het menu bij mij en als ik het eet dan doe ik dat meestal op restaurant. Geen friteuse nodig was tot voor kort mijn redenering.

Delifryer DOMOEen tijdje geleden vroeg DOMO – waarvan ik trots ambassadeur ben – me om de Delifryer-oven te testen. Dat is een heteluchtfriteuse, oven en voedseldroger in één. Ik ging er mee aan de slag en in dit artikel deel ik graag mijn bevindingen.

Eerst en vooral heb ik een aantal dingen gemaakt die ik al vaker in mijn boeken of in de programma’s op Njam TV! Onder andere pastinaakfrietjes en zoete aardappel frietjes. Met uitstekende resultaten.

Daarnaast heb ik – nu ik plots een friteuse heb – ook wat minder healthy dingen uitgeprobeerd. Say what?? Ja dat lees je goed. Ik heb het altijd al gezegd: hoezeer ik ook een fan ben van gezond eten, tijdens de feestdagen vind ik het nu hét uitgelezen moment om hier geen rekening mee te houden. Dan draait het om gezelligheid en om smaakbeleving, veel meer dan om de juiste nutriënten naar binnen te krijgen. Wanneer magazines me om tips vragen voor de feestperiode dan is mijn grootste tip meestal om extra gezond te eten wanneer je net niet aan de feesttafel zit, zo besteed ik bijvoorbeeld extra aandacht aan wat ik als ontbijt of lunch eet in die periode.

Eén van de meer ongezonde dingen die ik maakte in de Deli-fryer oven was bladerdeeghapjes. Hiervoor nam ik bladerdeeg, besmeerde deze met bolognaisesaus (vegan bolognaise recept komt binnenkort op de blog!) en wat kaas. Een laagje bladerdeeg ging erbovenop en dan heb ik deze in reepjes gesneden. Invetten met een beetje eigeel en dan de Deli-fryer oven in. Wat me onmiddellijk opviel, is dat ik maar de helft van de tijd nodig had om ze klaar te maken. En laat dat ook meteen een waarschuwing zijn, als je nieuw bent met de delifryer, houd je eten dan maar goed in het oog. J

Mijn laatste probeersel was boerenkool chips, en dat receptje deel ik hieronder.

Recept boerenkool chips in de delifryer:

boerenkoolchipsIngrediënten:

  • 4 handen boerenkool. Enkel de blaadjes, zonder stam.
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • Optioneel: 1 el sojasaus of 1 el edelgist

Recept:

Doe de boerenkool in een grote kom. Als de bladeren nog te groot zijn, hak ze dan fijner.

Doe de olijfolie erover en masseer de olijfolie in de boerenkool. Dit lijkt overbodig maar dat is het niet. De boerenkool verliest namelijk zijn bitters door het kneuzen.

Voeg het zout toe en ze drapeer de boerenkool over de roosters met kleine gaatjes. Zet het in de Delifryer op 180 graden voor zo’n 3 a 4 minuten.

Enjoy!

Delifryer kopen?

Je kan hem makkelijk kopen op de webshop van DOMO – maar ook online kan je hem heel erg makkelijk terugvinden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks