Healthy pancakes als snack!

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Hmmm pannenkoeken, wie houdt er niet van? De geur alleen al doet me watertanden! Ik ben er altijd al gek op geweest, van kindsbeen af. Van niks kon ik zoveel eten dan van pannenkoeken. Alleen weten we allemaal dat ze – zoals zo veel zoetigheden – niet zo gezond zijn. Maar het is niet alleen de hoeveelheid suiker – én de kindersuiker erbovenop – die het probleem zijn, er zit ook bloem in (tarwe dus) én koemelk (lactose dus). Pannenkoeken op zondag middag zijn dus definitief voorbij.. Of toch niet helemaal?

Want ik stel je graag voor aan mijn ‘healthy pancakes’ die ik recent bij regelmaat maak als tussendoortje of als dessert. Vooraleer ik je dit mega – supercalifragilisticexpialidocious – simpele recept uitleg (een lachertje!) zijn er toch een aantal dingen die ik erbij moet vertellen. Te beginnen met proporties. De pannenkoekjes die ik aan je voorstel zijn een stuk zwaarder dan de pannenkoeken die je gewoon bent. Een klein bordje zoals op de foto’s is echt voldoende voor één persoon. Ik maak de pannenkoeken zonder suiker. Als ik het geheel een zoete touche wil geven dan doe ik dat met mijn toppings (agave, chocolade, fruit of kokosslagroom bijvoorbeeld). Je kan eventueel ook in je beslag al stevia of kaneel doen! Verder pas je best ook de grootte van je pannenkoekjes aan. Maak met het beslag voor 1 persoon (= de hoeveelheden die ik in het recept gebruik, 1 ei en 1 banaan per man) drie kleine pannenkoekjes. Ze zien er super schattig uit op deze manier en het is veel makkelijker ze om te draaien in de pan. Zorg ook voor een brede schep om ze mee om te draaien, trust me on this one!

ckecklist healthy pancakes

Ingrediënten gezonde pannenkoeken:

– 1 ei
– 1 banaan
– roomboter van grasgevoerde runderen

Hoe:

Prak de banaan en kluts het ei, meng samen tot een glad beslag (in de mate van het mogelijke). Doe de roomboter in de pan en schep 3 hoopjes in de pan. Draai de pannenkoekjes pas om als de onderkant een bruin kleurtje begint te krijgen (en nogmaals zorg dat je schep breed genoeg is zodat de pannenkoekjes niet uit elkaar vallen). Bak de andere kant. Stapel de pannenkoekjes op elkaar. Topping erop. Klaar!

 

Enjoy!

3 REACTIES

  1. Hallo,
    kan je dit recept ook maken zonder banaan? Ik krijg namelijk een allergische reactie ervan helaas. Kan je dit veranderen door iets anders?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks