3x Infused water voor de zomer

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Vorig weekend kwamen er een aantal vrienden op bezoek hier in Spanje en aangezien het hier bloedheet is momenteel is een gepaste verfrissing meer dan welkom. Hoewel er (door iedereen behalve mezelf) vooral wijn gedronken werd is het toch van uitermate groot belang om ook water te serveren. The source of life.

Hoewel ik er totaal niet mee akkoord ga blijf ik veel mensen horen zeggen dat water toch maar saai is. En dus pimp ik graag mijn water zodat deze toch tot de verbeelding spreekt. Ik ging deze keer voor wat er in de koelkast en in de tuin te vinden was. Het werd een pompelmoes, vond ik in de fruitmand, en rozemarijn, die groeit in onze tuin. Ik liet het lekker lang trekken in de koelkast (een uurtje ongeveer) en het was overheerlijk. Zo goed zelfs dat ik nu een hele hoop pompelmoezen in huis gehaald heb om het dagelijks op tafel te toveren.

Met infused water kan je heel ver gaan, er zijn zoooooveel mogelijkheden. Maar als ik heel eerlijk ben houd ik het liefst van al simpel. Twee a drie ingrediënten maar, zodat er een mooi balans tussen de smaken is en niet een overload. Ook de combinatie van zachte kruiden en fruit vind ik top samen gaan.

Hieronder vind je enkele recepten van infused waters die ik graag met je wil delen. En voor wie daar gek op is en graag nog meer inspiratie wil heb ik goed nieuws want ik heb samen met Sipwell een receptenboekje ontwikkeld met infused waters, maar ook recepten voor waterijsjes en koude thee bijvoorbeeld. Daarnaast vind je er ook heel wat tips and tricks in terug. Het gaat vooral om fun in je water steken en het boekje heet dan ook niet voor niks Happy Water. Je kan het HIER verkrijgen.

happy water sipwell

Je wist het misschien al, maar ik ben zelf trotse ambassadrice van Sipwell, Belgisch water op een zo ecologisch mogelijke manier ontgonnen en geleverd. Ik hou ervan dat het ‘water van bij ons’ is en gewoon door de natuurlijke bron zo zuiver is – yess, dat doet moeder natuur lekker zelf. Voor infused waters is het ook leuk dat je er plat en bruiswater uit kan krijgen.

Drie keer infused water

Rozemarijn en pompelmoes

Zoals ik al aangaf, tegenwoordig absoluut mijn favorietje.

Ingrediënten:

  • 1 (bio) pompelmoes
  • 4 takken rozemarijn

Hoe:

Snijd de pompelmoes in stukken. Voeg toe aan een karaf (de Sipwell karaf bijvoorbeeld), doe de takken rozemarijn erbij en laat trekken in de koelkast voor minimaal een half uurtje.

lavendel en citroen infused water

Lavendel en citroen

Dit is een receptje uit het Sipwell Happy Water, verrassend, verfrissend en het ziet er ook nog eens super leuk uit.

Herbal lavender sunset infusion

Ingrediënten voor 4 personen  

  • 1 citroen
  • 1 eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes
  • 1 à 1,5 liter water
  • Salie (optioneel)
  • Tijm (optioneel)

Hoe:

Was de citroen en snijd hem in dunne schijfjes. Voeg de lavendelbloemetjes ook  toe aan het  water  in de karaf. Laat een nachtje trekken. Optioneel:  Voor  een extra kruidige smaak voeg je ook salie en tijm toe. Serveer met grote ijsblokjes die je kan pimpen door er lavendel mee  te laten invriezen.

Blauwe bessen en verveine

Deze maakte ik in De Zomerkeuken op Njam Tv.

Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 100 gram diepvries blauwe bessen
  • Plantje verse verveine
  • 2 el honing (of ahorn voor een vegan versie)
  • Extra ideetje: voeg een limoenwaterijsje toe

Hoe:

Meng honing met water, op kamertemperatuur. Voeg blauwe bessen en verveine toe aan het water en laat het koelen in de koelkast.

Als leuk extraatje kan je ijslolly’s maken van water en limoensap en deze toevoegen aan de glazen waarin je het infused water serveert.

Heb jij nog leuke ideetjes voor infused water? Share in de comments hieronder!

sipwell steffi vertriest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks