Recept: Halloumi frietjes met vijgen en rucola

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Het boek dat ik momenteel aan het lezen ben heet “How to do the work” van Nicole Lepera. Interessante lectuur, vooral over hoe emoties in ons centraal zenuwstelsel zitten, over your innerchild en reparenting yourself. Eén van de dingen die Lepera aanraadt is het actief werken aan een dagelijkse routine die goed voor je is. Gaande van het drinken van een glas water in de ochtend, tot 10 minuutjes mediteren per dag, elke dag iets van beweging doen, journallen etc. Niet per se allemaal, maar veel meer gaat het om er eentje (of meerdere) te kiezen en die ook echt aan te houden. Het is een manier van opkomen voor jezelf. Van tegen jezelf te zeggen ‘ik ben het waard’.

Maar wat ook het geval is, is dat je niet te rigide hoeft te zijn. (trust me, wanneer ik het lijstje maakte van alle dingen die ik elke dag wil doen en een gewoonte van wil maken, was het zo lang dat ik al begon te zweten hoe ik dat ooit allemaal ging klaar krijgen.). Het gevaar zit hem er ook in dat we te halsstarrig gaan vasthouden aan onze patronen en daardoor onszelf meer stress op het lijf jagen. De bedoeling is een vaste routine – nogmaals niet te veel, maar enkele kleine dingen – waar we veel waarde aan hechten ook wanneer het moeilijk is, en tegelijkertijd toch flexibel genoeg kunnen zijn om wanneer nodig een break van onze routine te kunnen nemen.

Stap 1 is integreren en zodra dit echt een gewoonte geworden is kan je makkelijk een keertje afwijken van het pad, erop vertrouwend dat je op eender welk moment weer op het pad kan springen. Flexibiliteit is belangrijk.

Om een lang verhaal kort te maken: ook ik heb deze week mij weer wat gecommit om terug op het pad te springen. De laatste tijd ga ik veel uit eten. Het mooie weer in Spanje (sorry voor de confrontatie lieve Belgen) zorgt ervoor dat iedereen out and about is en een hapje wil gaan eten. Hoewel er in theorie best veel gezonde opties zijn om te gaan eten, is het in realiteit toch vaak minder goed dan ik het wil. En dus spring ik bij deze weer op de trein van meer koken at home en mezelf voorzien van heerlijke voedzame maaltijden.

Halloumi frietjes met vijgen en rucolaHet laatste nieuwe gerechtje waarvan ik heerlijk kan genieten is het recept voor mijn halloumi frietjes. Hoewel ze vaak met mayo of met sausjes gegeten worden houd ik er meer van om ze met een slaatje te combineren. Extra goodness! Aangezien de vijgen heerlijk in het seizoen zijn momenteel ontdekte ik recent de combo van halloumi, rucola en vijgen, gecombineerd met wat extra vierge olijfolie. Meer heeft een mens niet nodig!

Voor dit recept gebruikte ik ook een nieuw toestel van DOMO. Die gebruik ik gewoonlijk voor mijn toast avocado, maar doet nu ook prima dienst voor de halloumi frietjes van mijn nieuwe favoriete salade. Hij doet ook dienst om groentjes makkelijk en snel te grillen (more salads!) en zelf voor vis! Indien je interesse hebt in dit modelletje, het is de ‘multifunctionele contactgrill’.

Het leukste aan dit recept? Het is klaar in 10 minuutjes!

Receptje halloumi frietjes voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 200 gram halloumi
  • 3 el haver (om havermeel van te maken)
  • 2 tl za’atar kruidenmix
  • 4 handen vol rucola
  • 8 verse vijgen
  • Een flinke scheut extra vierge olijfolie

halloumi kaasfrietjesHoe:

Snijd de halloumi in frietjesvorm. Maak ze niet te dun want ander smelten ze te gauw.

Blend de haver tot havermeel. In principe zou je ook tarwemeel of speltmeel bijvoorbeeld kunnen gebruiken. Doe de za’atar erbij. Doe het op een bordje en rol de frietjes erin.

Grill nu de halloumi op de DOMO contactgrill (of een andere grill). Knijp toe en in een mum van tijd heb je gegrilde frietjes. Wacht niet te lang om ze eruit te halen zodat de halloumi niet te sterk smelt.

Snijd de vijgen in partjes, dresseer frietjes, vijgen en rucola op een bord en werk af met wat olijfolie.

Super yummie en super goed voor je! Smakelijk!

Tea-pairing:

Deze halloumi salade combineerde ik (uiteraard!) met een thee. In dit geval koos ik voor een Oriental beauty, een prachtige florale oolong wiens bloemige ondertonen mooi tot uiting komen bij halloumi kaas.

3 REACTIES

  1. Ziet er lekker uit, en ik kan me voorstellen dat vijgen goed gaan met Halloumi. Die contactgrill is interessant. Wij hebben een grillpan, maar een contactgrill is natuurlijk wel dubbel zo snel. Iets om over na te denken! 🙂

  2. Intussen hebben wij een contactgrill en heb ik dit gerecht meermaals gemaakt. Superlekker en gemakkelijk! Ook mijn partner is fan. Ik heb net ‘Bye Bye Cheeseburger Het Kookboek’ in huis gehaald, het leest heel fijn. Bedankt voor het delen van je inspiratie, kennis en inzichten. Vriendelijke groet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks