5 Superlekkere pindaboter recepten

Leestips

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...

Spaghettipompoen met bolognaisesaus

Vandaag op het menu: spaghetti bolognaise zonder pasta! Omdat iedereen fan is van bolognaise maar niet elke health-lover zot is van pasta. Plus, het is...

Ovenschotel van zoete aardappel, courgette en gehakt

Zoete aardappel, my latest obsession!  Nu ik voorlopig geen quinoa eet - jep, nog steeds Whole30 detox - heb ik wat andere bronnen van vezels nodig...

Mijn favoriete salades

Wel hallo zomerse temperaturen. I'm ready for you! En mijn koelkast ook want ik heb alvast kei veel groentjes in huis gehaald én mijn...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Het ziet er naar uit dat we eindelijk onze Nederlandse buren achternagaan wat betreft hun liefde voor pindaboter. Al ben ik wel meer een fan van de pure pindapasta in plaats van de typisch Nederlandse pindakaas, welke meestal gesuikerd is. Ik hou het liefst op pure ingrediënten en een pindaboter of pindapasta die hoeft maar uit 1 ingrediënt te bestaan namelijk pinda’s. Je kan dit zelf maken, door pinda’s heel lang in de blender te laten malen waardoor de vetten vrijgegeven worden en het een smeerpasta wordt. Maar als je je niet aan dit werkje wil wagen kan je dus ook gewoon pindapasta kopen, van Nutridia bijvoorbeeld, deze vind je onder andere in de supermarktketen Carrefour.

In deze post zet ik een aantal van mijn favoriete pindarecepten op een rijtje.

De pindashake.

Deze maakte ik ooit voor DOMO, and still love it so much!! Het recept vind je hier.

Oosterse quinoasalade

Een voltreffer op een barbecue maar ook een perefcte lunch on-the-go. Gecombineerd met veel super gezonde groentjes. Me gusta!! Het receptje vind je hier.

Courgetti en bruine rijstnoodles met pinda en gember

Pasta van groentjes en bruine rijst met pinda en gember. Je weet het al, dat kan niet anders dan goed zijn. Hihi. Als je het ook wil maken, het receptje vind je hier.

Gezonde pralines

Deze pralines met chocolade (van ChoQuola) en pinda maakte ik in mijn programma ‘Steffi’s Healthy Pleasures’. Ze zijn steeds een voltreffer bij mij thuis. Het receptje vind je hier.

Chiapudding met blauwe bessen compote en pinda

Zeker in mijn top 5 van favoriete ontbijtjes deze! En een absolute voltreffer uit mijn eerste boek. Het receptje vind je hier.

 

Wat is jouw favoriete receptje met pindapasta/pindaboter/pindakaas?
Laat het weten in de comments hieronder.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks