Mijn favoriete salades

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Wel hallo zomerse temperaturen. I’m ready for you! En mijn koelkast ook want ik heb alvast kei veel groentjes in huis gehaald én mijn voorraadkast aangevuld met azijn, top olijfolie, honing, kruiden en allerhande andere lekkers om mijn favoriete salades rijkelijk te serveren.

Een goede salade bestaat voor mij uit een goeie basis van bladgroenten, een zelfgemaakte dressing, veel kruiden en een crunch van nootjes of pitten en zaden. Die laatste neem ik steevast van mijn favoriete biomerkje – Yes, proud ambassador speaking hereNutridia. Deze vind je in de gewone supermarkt. Behalve noten en granen hebben ze trouwens ook een hele mooie selectie aan melen die je niet altijd overal kan vinden. Ik denk bijvoorbeeld aan kokosmeel en amandelmeel.

Bloemkool Tabouleh met zoete aardappel en geitenkaas

Deze maakte ik voor het njam! event Lekker Klassiek en ze vlogen de deur uit. Makkelijk, lekker, clean en ook ideaal om te sharen in een grote kom op tafel.

Je vind het receptje hier.

Midden Oosterse Freekeh salade

Deze vormt een ideale lunch maar ook een fancy voorgerecht. Laat de freekeh je niet afschrikken, het is heerlijk om te experimenteren met alternatieve granen. Je darmen danken je!
Freekeh vind je onder andere bij Bioplanet of online.

Het recept van deze Freekeh salade vind je hier.

Pompoensalade met quinoa en geitenkaas

Een blijvertje in mijn keuken. De combinatie van pompoen, geitenkaas en honing is heerlijk. Makkelijk ook op voorhand te preppen en in 1,2,3 op tafel te toveren wanneer je er zin in hebt.

Het recept vind je hier.

Zoete aardappel en spinazie salade

Eentje die al jaaaaren mee gaat bij mij en telkens opnieuw een voltreffer is: mijn zoete aardappel en verse spinazie salade.
So simple, so good.

Receptje vind je in mijn eerste boek maar ook hier.

Vegan Ceasar Salad

En deze mag natuurlijk ook niet ontbreken. De vegan ceasar salad – secretly better than regular Ceasar. Hihi.

Receptje voor deze vegan versie van de ceasar salad, vind je hier.

Zomerse tafel-inspiratie

En nu het helemaal het weer is om te tafelen, is het ook tijd om nog wat inspiratie mee te geven. Enkele weken geleden zijn de opnames bij njam! TV terug begonnen. We hebben ‘De Zomerkeuken’ opgenomen en ik kan je nu al vertellen dat het KEIIII leuk wordt! De setting was super idyllisch en het heeft mij alvast aangespoord om weer leuke dinnertjes te gaan organiseren.


Tijdens de opnames van Njam maakte ik allerhande vegetarische gerechten op de BBQ. Zelf heb ik maar een heel klein stadstuintje en dus leek me deze barbecue wel heel handig.


Nog op mijn verlanglijstje: een coole pepermolen. De mijne heeft het recent begeven (lees: Steffi heeft hem laten vallen).

Deze is een MUST HAVE als je het mij vraagt! Ik had al een bronzen plaat en deze zomer zal dit gouden dienblad zeker op mijn tafel blinken.

En omdat ik nu ook voorgoed wil afrekenen met papieren servetten, een mooi setje stoffen servetten. Niet de goedkoopste maar ik houd van de diepgrijze-blauwige kleur.

1 REACTIE

  1. Ik blijf echt zó hard hopen op een vierde kookboek! Ik ben al flink wat kilo’s kwijt dankzij onder andere jouw heerlijke receptjes 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks