Cacao ontbijtbowl (met pindaboter) + GIVEAWAY

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Anybody craving chocolate? Ik alvast wel in deze quarantaine periode. Nee wacht, die heeft er niks mee te maken. Chocolate is always a good idea.. De inspiratie voor deze bowl deed ik op in Hanoi, bij mijn favoriete vegan restaurant daar: ROOTS. Een aanrader voor wie plant naar daar te gaan. Dit is zeker geen typisch Vietnamees gerecht maar wel een topper die zo makkelijk te maken is dat ie een plaatsje op je ontbijtmenu verdient.

Ik hou van smoothiebowls in de ochtend. Ze zijn dé ideale manier om een goeie portie fruit binnen te krijgen, ze vullen maar zijn toch licht én ze vormen een mooie afwisseling voor wie de gewoonte heeft ‘s ochtends yoghurt te eten. Bekleed de smoothie met toppings naar keuze. Ik koos hier voor aardbeien, chiazaad, cashews en wat donkere chocolade. Dat in combinatie met banaan, cacao en pindaboter.. Need I say more?

Ik heb ook nog heel leuk nieuws. Want nu iedereen in z’n kot zit, het mooi weer is en we dus allemaal aan de smoothies gaan, lijkt het me dé ideale moment om een give-away te organiseren. Wie af en toe naar De Gezonde Goesting, of Steffi’s healthy pleasures kijkt, die weet ondertussen dat ik heel graag met mijn blender werk. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag welke blender ik juist gebruik. Omdat een blender voor mij aan een heel aantal criteria moet voldoen (ik denk bijvoorbeeld aan voldoende sterkte, liefst een glazen kuip, een gróte kuip, goede messen,..) heb ik vorig jaar een blender ontwikkeld met DOMO electro, waarvoor ik ook trotse ambassadrice ben. Deze blender is ideaal om met deze smoothiebowl aan de slag te gaan. Eeeeen.. Ik mag er maar liefst DRIE weggeven!

Wat je moet doen om deze DOMO blender te winnen?

Er zijn twee manieren om er één te winnen. 1. Via deze blogpost, laat me in de comments weten waarom jij graag deze blender van DOMO wil winnen. 2. Via mijn instagramprofiel, tag daar nog twee van je vrienden in de giveaway post. Over een weekje maak ik de winnaars bekend.

Mocht je niet bij de winnaars zitten en je wil toch deze blender aanschaffen dan vind je deze hier. Je kan nu ook vanuit je kot rechtstreeks bij DOMO aankopen, zo shop je snel, veilig én lokaal.

Dit recept is goed voor 1 persoon.

Ingrediënten Cacao ontbijtbowl:

 • 2 rijpe bananen (bevroren)
 • 1/2 appelsien
 • 1,5 grote el pindapasta (van Nutridia bv)
 • 1,5 el RAW cacao (van Nutridia bv)
 • Amandelmelk
 • Toppings: aarbeiden, cashewnootjes, chiazaden, pure chocolade,..

Hoe:

 1. Snijd de dag voordien de bananen in stukjes en vries deze in.
 2. Op de dag zelf voeg je de banaan, het sap van de halve appelsien, de pindapasta en de cacao toe aan je (super coole Steffi-)Blender.
 3. Doe stelselmatig een beetje amandelmelk erbij. Doe dit in heel kleine beetjes zodat je de perfecte consistentie krijgt. Je wil een dikke brei.
 4. Giet uit in een potje en bekleed met toppings naar keuze.

Smakelijk!

Over RAW cacao

Ik kreeg in het verleden al veel mailtjes in verband met RAW cacao. Het belangrijkste is hierbij dat je in de supermarkt op zoek gaat naar echte cacao en dus niet een chocomelk mix omdat die vaak al gesuikerd is en eventueel melkpoeder erbij inzitten heeft. Je vind RAW cacao onder andere bij Nutridia, het biomerkje waar ik ambassadeur voor ben.

En waar cacao zo goed voor is? Voor zijn stevige portie polyphenolen bijvoorbeeld; een natuurlijke bron van antioxidanten die onder andere ook veelvuldig aanwezig zijn in wijn, fruit en thee. Ze werken onder andere anti-inflammatoir (tegen ontsteking), stimuleren de bloedcirculatie en helpen de cholesterol te verbeteren.

De theecombo bij dit gerecht (teapairing)

Ik schonk bij deze smoothiebowl een ‘Oriental Beauty’ oolong uit Taiwan. Dat is een oolong maar drinkt een beetje zoals een zwarte thee. In principe zou ik altijd een zwarte thee schenken bij een chocolade ontbijtbowl zoals deze. Ik had de perfecte Vietnamese zwarte thee in het achterhoofd maar helaas had ik door deze COVID19-periode geen meer in huis en dus koos ik voor de oolong. Heerlijk maar wel een delicate thee en vaak duurder, waardoor ik deze eerder zou sparen voor een kopje buiten de maaltijd.

Long story short; best te combineren met een kop verse zwarte thee.

58 REACTIES

  • Hoi steffi, ik ben al een paar jaar fan van jou, en ik heb thuis geen blender, ik probeer het te doen met mijn babycook, ?het is niet ideaal en wil daarom heel graag een echte blender, ?hij staat al een tijdje op men verlanglijstje, zo ook nu voor moedertjesdag en hoop ik ?dat ik deze keer een krijg van mijn man en dochter, maar het zou nog leuker zijn als ik die van jou mag krijgen! ??

 1. Omdat ik nu met de babycook van mijn dochter werk (shame on me I know), en in echt nog een blender nodig heb. Ben, weliswaar voor een stuk met de hulp van een operatie, meer dan 60kg kwijt. Die gezonde levensstijl van jou spreekt me echt aan om nu in shape te blijven! ???

 2. Ik zou héél graag deze blender winnen omdat ik nog niet de juiste heb gevonden. Ze gaan hier altijd snel stuk ? En i love smoothies ? Dus duimen maar! ?

 3. Ik zou héél graag deze blender winnen omdat ik nog niet de juiste heb gevonden. Ze gaan hier altijd snel stuk ? And I love smoothies ? Dus duimen maar! ?

 4. Wat zou ik o zo graag deze blender winnen! ? Zeker nu ik het gezond eten heb terug gevonden. Voel me super in m’n vel! Smoothies horen daar natuurlijk bij en met zo een blender als deze kan het niet misgaan eh!??

 5. Ik zou de blender willen winnen voor het uitproberen van je smoothiebowl, het maken van frisse smoothies deze zomer en zelf de fruitpap van mijn kleine 10 maand oude spruit. De blender zou me zeker tijd besparen in het drukke leven van een mama alsook ervoor zorgen dat er sneller gezonde keuzes worden gemaakt aangezien de mixer in no time gezond alternatief bied.

 6. Ik zou deze blender enorm graag winnen ! & als jij hier tevreden van bent zal deze zeker van topkwaliteit zijn lijkt me ;). Helaas is dit geen goedkoop product maar wel iets waar je jaren mee kan, als je er zorg voor draagt. Ik maak graag ‘ smoothies’ klaar & bessen, aardbeien die ik met yoghurt mix voor bij mijn zelfgemaakte granola. Dit doe ik nu altijd met een staafmixer maar is toch niet zo handig & vliegt naar alle kanten soms. Dit zou dus enorm handig zijn! & een eyecatcher in huis ? Btw : Receptje word hier ook zeker uitgeprobeerd , ik als pindakaas lover krijg hier al het water van in mijn mond.

 7. Ik zou het fantastisch vinden om eens een goeie blender te hebben. Heb er al te vaak gekocht en nog nooit echt een goeie. Dus als jij zegt dat dit een goeie blender is, dan geloof ik dat graag!
  Goed blendertje in huis klinkt als mooie muziek in men oren ? ??
  ????????????

  • Hoi Steffi,
   Ik heb al verschillende receptjes van jou uitgeprobeerd en ze zijn allemaal even lekker! Mijn dochter is helemaal zot van de granola met amandelen, havermout en kaneel. Ik ook! Eergisteren heb ik een klik gemaakt om terug beter voor mezelf te zorgen ipv mezelf te blijven voorbijlopen. Een nieuwe blender zou een leuke verrassing zijn! De mijne begint kuren te krijgen ?. Dan kan ik nog meer experimenteren met lekkere smoothiebowls en nog veel meer! Mijn dochter happy, dus ik ook! ?

  • We zijn al twee jaar bezig met gezonde voeding en willen dit voor de rest van ons leven blijven doen. Maar materiaal begint ook te verslijten dus een nieuwe blender zou heel goed van pas komen om alle gerechtjes vanuit al jouw boeken (ja op mijn verjaardag in quarantaine jouw laatste boek gekregen ?) te kunnen maken. Ik kijk er nu al naar uit ???

 8. Wat een leuke give away! Onze tienerdochters doen niets liever dan experimenteren om zelf gezonde tussendoortjes en ontbijtjes te maken. Een goede blender zou daarvoor heel welkom zijn. Wij doen dus graag mee!

 9. Hey hallo

  Ik zou het super vinden moest ik dit winnen. Ik hou ervan om te koken. Het is echt een hobby van mij! Mijn mama kookt ook super graag, maar ik doe het meestal omdat ik er zo zot van ben. Ze vindt het ook altijd super lekker. Ik hou ervan om te koken voor mensen en ze het lekker vinden! Zeker recepten van jou, heel lekker! We hebben geen blender dus ik hoop wel dat ik het kan winnen ?

 10. Ik zie altijd lekkere receptjes verschijnen waar je blender nodig hebt! Misschien is dit mijn kans om deze gerechtjes te maken. Pleaaassseeeeee?????

 11. Nog niet zo lang geleden gaan samenwonen. Een goede blender staat nog op de wishlist, maar een nieuw plafond en dergelijke gaan blijkbaar steeds voor. Het zou deugd doen om een goede blender te hebben in de keuken om nog liever en meer gevarieerd te koken! Na de corona moeten ook de wijsheidstanden eruit, dus een blender komt dan zeker van pas!

 12. Mijn vriend en ik zijn momenteel aan het bouwen en gaan dus binnenkort samenwonen in ons eigen stekje. ? We willen er graag lekker en gezond koken en kunnen deze blender van Domo wel goed gebruiken! ???????

 13. Ik zou het heel leuk vinden om deze bender te winnen , ik heb nu een blender thuis maar die kan geen bevroren dingen blenden 🙁 dus is mijn smoothie dus nooit echt super koud. En ik haal heel veel inspiratie uit jou recepten en zou die ook heel graag uitproberen (nu met de quarantaine heb ik lekker veel tijd om ze uit te proberen want anders heb ik het altijd te druk met school ) ! Hopelijk ben jij en je familie nog gezond. Groetjes Fébe

 14. Zou super zijn om een goede blender te hebben! Ik heb momenteel een die eigenlijk zijn laatste adem aan het geven is… ik gebruik dagelijks een blender dus zou echt leuk zijn als ik een nieuwe en een goede blender heb!

 15. Heerlijk dit! Açaibowls maken, zelf havermelk of pindakaas ? Ik ga mijn healthy lifestyle helemaal waarmaken met zo’n blender! ????

  • Net nu ik inspiratie zoek om mijn reactie in te tikken, zie ik je in een trailer op njam passeren

   In het Engels zeggen ze dan zo mooi ‘it was meant to be’

   Ik zou echt heel graag deze blender winnen. Dit ontbreekt immers nog in mijn keuken

 16. Dag Steffi, wat zou ik doodgraag deze blender winnen!! ? binnenkort verhuizen wij naar ons huisje. Nu gebruiken we een blender van onze schoonmoeder. Ik gebruik deze blender bijna elke dag. Een eigen blender zou meer dan welkom zijn, om veel lekkere gerechtjes te maken ? ???

 17. Ik gebruik jouw kookboeken al een tijdje als leidraad voor het menu dat ik mijn vriend en kids elke week voorschotel. Het wordt altijd gesmaakt en we zijn er een pak fitter op geworden. Win-Win!!! 🙂 Mijn huidige blender kost me alleen veel tijd bij het maken van sommige gerechtjes (lees: slechte kwaliteit messen). Dus een blender die jij met succes voor al je gerechtjes hebt gebruikt, kan gewoon niet anders dan een topper zijn om te winnen! ?

 18. Ik heb al verschillende receptjes van jou uitgeprobeerd en ze zijn allemaal even lekker! Mijn dochter is helemaal zot van de granola met amandelen en kaneel! Ik ook! Ik heb eergisteren een klik gemaakt om eindelijk terug beter voor mezelf te zorgen ipv mezelf voorbij te lopen!
  Dus een nieuwe blender zou een leuke verrassing zijn om onze smoothiebowls en nog veel meer te maken! Mijn dochter happy en ik ook natuurlijk!

 19. Mijn blender is stuk en ik ben op zoek naar een nieuwe. Prijs-kwaliteit is belangrijk voor mij en toen botste ik op deze ☺️ Super benieuwd naar want dit receptje ziet er simpel en héél lekker uit! Ideaal begin van de dag voor ik aan de online ondersteuning van mijn leerlingen begin.

 20. Hey Steffi!
  Sinds ik een hele tijd geleden besloten heb om gezonder te leven volg ik jou en je recepten regelmatig.
  Wat ik enkel nog mis is een goede blender voor mijn dagelijkse portie fruit en groentjes! ???
  Dus dit zou mij zeker van pas komen ?

 21. We zijn al twee jaar bezig met gezonde voeding en willen dit voor de rest van ons leven blijven doen. Maar materiaal begint ook te verslijten dus een nieuwe blender zou heel goed van pas komen om alle gerechtjes vanuit al jouw boeken (ja op mijn verjaardag in quarantaine jouw laatste boek gekregen ?) te kunnen maken. Ik kijk er nu al naar uit ???

 22. Hier om te zeggen dat ik uw boeken de max vind! Vooral ‘De beste jij’ heeft mij veel nieuwe energie gegeven! Maar dat weet je al ?
  De blender winnen zou gewoon een leuk extraatje zijn. Mijn huidige is dringend aan vervanging toe! ??

 23. Hey, klinkt als een zaligheidje, deze bowl. Alleen sukkel ik soms wat met de huidige blender… dús… ? Graag! Die thee daarbij is alvast geen probleem! Bedankt om te delen!!!

 24. Ik stond vaak aan het frituur of afhaalmaaltijden te bestellen of snel een voorverpakt gerecht in de microgolf of oven. Ik hoorde dan van je envoorschrift ben je beginnen volgen, las, heb je kookboeken aangeschaft en zag dat je dir vroeger ook deed en nu een healthy life hebt en dit met lekkere, makkelijke, gezonde recepten. die ik dan ook supergraag maak! Maar de blenders die ik al aangeschaft heb zijn meestal niet krachtig genoeg wat dan al tot een slecht (ochtend)humeur en een hoop gevloek leidt ? en soms dan weer van “waar is de voorverpakte schotel?”
  Dankzij jou ben bewust beginnen nadenken over eten en gezonder beginnen eten, als ik dan nog een supergoede blender zou hebben om alles te maken met een big smile op mijn gezicht waardoor de motivatie om gezond te blijven eten aansterkt en mijn dag zeker niet meer stuk kan! ???????????

 25. Dit gerechtje ziet er alweer top uit! Ik volg je graag en heb al vele gerechten gemaakt.
  Een goede blender zou dan ook top zijn, want het is moeilijk om echt een goeie te vinden.
  Keep up the good work!

 26. Ik hou ervan om smoothies en receptjes te maken aan de hand van een blender. Nu ik alleen ben gaan wonen heb ik op dit moment geen blender en deze mis ik super hard! Zeker als ik al deze lekkere receptjes zie op jouw blog. Ik zou dus zoooo blij zijn met een nieuwe blender 🙂 🙂

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Manou

 27. Ik zou het geweldig vinden nu dat we gaan verhuizen naar ons nieuw huisje om een nieuwe blender te hebben!? Nieuwe receptjes uit testen en uiteraard ook zeker deze! Peanutbutter = ❤️??? #loooovetheserecepies

 28. Ik ben nog niet zo lang geleden gaan samenwonen met mijn vriend. Geen van beide heeft een blender. Dit staat nog op mijn verlanglijstje voor de keuken. Jammer genoeg gingen er tot nu toe steeds andere dingen in het huis voor… Het zou dus een zeer welgekomen aanvulling zijn in mijn keuken! Zo kunnen we weer wat gevarieerder en gezonder gaan leven en eten 🙂

 29. Wat een goed idee – en ik heb, denk ik, alles in huis!
  Een echt goede blender zou fantastisch zijn: de blender die we nu hebben is niet zo krachtig, heb ik de indruk, en dat is echt wel nodig voor goede smoothies, vooral met bevroren fruit. Ik heb froyo gemaakt de laatste keer, en het was echt niet zo simpel :-). Fingers crossed!

 30. Oh het zou zo fijn zijn om eindelijk eens een goede blender te hebben!! Eentje die tegen ijs en bevroren producten kan zonder het te begeven ??. En dan nog een blender waar je veel in kan doen. Dit zou geweldig zijn ???

 31. Wauw! Superleuke give away!
  Zou zo leuk zijn om deze te winnen ??.
  Als (momenteel voltijds thuiswerkende) mama van 2 kleine kids lukt het mij hélemaal niet om een gezonde / snelle maaltijd (voor mezelf al dan niet) klaar te maken. Deze blender zou mij al goed op weg zetten ? Duimen maar! ?

 32. Net nu ik inspiratie zoek om mijn reactie in te tikken, zie ik je in een trailer op njam passeren

  In het Engels zeggen ze dan zo mooi ‘it was meant to be’

  Ik zou echt heel graag deze blender winnen. Dit ontbreekt immers nog in mijn keuken

  (sorry als ik dit twee maal post, maar eerste keer waarschijnlijk op de verkeerde plaats)

 33. Een goede blender staat al zo lang op mijn wish list ? zou ideaal zijn om smoothies en bowls te maken tijdens de komende blokperiode! ?

 34. Een goede blender staat al zo lang op mijn wish list ? zou ideaal zijn om smoothies en bowls te maken tijdens de komende blokperiode! ?

 35. Een goede blender staat al zo lang op mijn wish list! Zou ideaal zijn om smoothies en bowls te maken tijdens de komende blokperiode!

 36. Mijn motto wat eten betreft = ik wil steeds alles zo glad mogelijk. Ik vind dat zo ‘comforting’.
  Dit zorgt nu in de praktijk voor een hele rompslomp : vb. eerst mixen, dan nog eens zeven. Veel werk, veel afwas, …
  Zo’n blender zou een supertool zijn om alles veel minder omslachtig te maken.

 37. Oh hopelijk nog net op de valreep?
  Mijn vriend en ik zijn vaak bezig met gezonde voeding, waarbij een blender onmisbaar is. Momenteel hebben we er al 2 versleten (oeps) en zitten we even zonder. Wij maken elke werk-ochtend een gezonde smoothie en in het weekend iets van (havermout-) pannenkoekjes of wafeltjes. Nu we zonder blender zitten weet je maar wat je mist, geen gladde deegbeslagen, geen brokloze smoothies en zelfs geen “gladde” soepjes. Deze blender zou dus als geroepen komen – fingers crossed – 🙂

 38. Hoi!

  Leuke winactie! Ik ben heel hard fan van jouw gerechten (en ook van jouw andere Njam – collega’s). Een blender is hier onmisbaar in onze keuken – en zeker in deze quarantainetijden – waar we veel nieuwe gerechten proberen klaar te maken.

  Helaas is onze blender niet meer van de jongste en heeft hij al heel wat moeten doorstaan… Een nieuwe zou dan ook heel hard van pas komen. Duimen maar! :).

 39. Zou super zijn mocht ik zo’n blender in mijn nieuwe keuken kunnen zetten ? de blender zou zeer goed van pas komen (meerdere keren per dag). Elke ochtend een lekkere versie smoothiebowl om de dag gezond en vol energie te beginnen, ‘s middags en/of ‘s avonds voor het maken van pesto’s, gezonde sausjes en zo veel meer. Fingers crossed!!

 40. Benieuwd om deze blender te kunnen proberen. Ik ben vorige week mama geworden van een schattige zoon Max en wil graag terug gezond gaan eten. Dan kan zowel ik deze gaan gebruiken als binnenkort voor de fruitpapjes van Max.

 41. Ik vind het super om jouw recepten te proberen maar mijn blender heeft het opgegeven. Dus geen lekkere smoothies enz meer. Jammer!

 42. Hoi,

  Leuke winactie! Ik ben fan van jou (en van heel wat van jouw Njam-collega’s) en jouw gezonde gerechten! Ze helpen me om een gezonde levensstijl te onderhouden die de dag van vandaag heel belangrijk is. Hier werken we vaak met een blender al laat die het regelmatig afweten… Dus een blender staat toch al enige tijd op mijn verlanglijstje – hopelijk kan ik er via deze weg één in de wacht slepen! En het eerste recept wordt dan deze ontbijtsmoothie ;).

 43. Ik zou deze heel graag willen omdat ik momenteel in veel recepten beperkt ben wegens gebrek aan juiste materiaal. Heb al veel receptjes geprobeerd, maar die vallen vaak omdat het materiaal dat ik in huis heb niet van voldoende kwaliteit is. Echt zonde van tijd en geld, maar ik vind het zo fijn om nieuwe dingen te proberen van je recepten. Dus deze zou echt super handig zijn om mijn 6 huisgenoten te kunnen laten meegenieten van mijn probeersels.

 44. Hoi Steffi, weer een heerlijk ontbijtje njam njam ?
  Wat een leuk cadeau om weg te geven!! Ik wil zeker eentje winnen om heerlijke ontbijtjes en smoothies te maken voor mijn gezinnetje. De onze is oud en ik heb er een haat liefde relatie mee ? soms al een work out opzich om alles geblend te krijgen ?
  Ik wil ook nog even zeggen dat ik je boek de beste jij gelezen heb.
  Wat een leuk boek. Het leest super vlot!
  Ik ben kei blij dat je het spirituele stuk erbij gezet hebt!! Ik wist niet dat het zo interessant was!! Ik ben mega nieuwsgierig naar meer!!

  Groetjes Veronique

 45. Ik ben Jasper, 13 jaar en ik ben tijdens de lockdown begonnen met koken. Ik zou graag een blender winnen!!! Ik kijk al lang naar de gezonde goesting en ik vind gezond eten heel belangrijk. Ik hoop dat ik win!?

 46. Hoi Steffi,
  Allereerst bedankt voor dit overheerlijke receptje.
  Ik moet toegeven: ik ken je receptjes en verhaal nog niet zo lang, maar enige tijd geleden kende ik toch het geluk ze alsnog te treffen! En wat fijn is dat… ?
  Je bent een inspiratie op culinair en spiritueel vlak.
  Hoewel we elkaar niet gekruist hebben in Azië, ben ik blij je hier en via deze weg toch een beetje te mogen leren kennen ?
  Ik zal ongetwijfeld nog erg veel genieten van jouw recepten en ideeën!
  Een topblender als deze helpt me denk ik goed op weg!
  Groetjes Jessie ?

 47. Ik probeer gezonder te eten en ondertussen ook wat af te vallen, dit lukt voorlopig goed. Maar zo een goeie blender ontbreek nog in mijn gloednieuwe keuken. Heb al heel wat rommel in mijn kasten staan die niet goed werkt, vandaar dat ik hier mijn kans wil wagen. Laat de zomerse smoothies en lekker ontbijtjes dan maar komen! Kijk er naar uit! Ook om mijn kids (5 & 2) toch wat meer gezonde opties te bieden!
  BTW: gisteren gevulde courgetten gegeten met kippengehad en quinoa => ZALIG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks