Banaan-boekweit pannenkoeken met kokos en blauwe bessen

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Is er iets meer hartverwarmend dan pannenkoeken? Of ben ik de enige die dan onmiddellijk moet denken  aan mijn kindertijd? Mijn mama en ik maakte super vaak pannenkoeken en ik kan me nog levendig herinneren hoe dat in z’n werk ging. Ik mocht op een trapje staan en dan klopte mama het deeg – mijn mama kan trouwens kloppen als geen ander als het op keukenkunsten aankomt – terwijl ik de melk in de kom giette.  Het was heel belangrijk dat dit langzaam gebeurde, niet alles in één keer maar zachtjes en met de nodige tussenpauzen. Het lijkt me zeer duidelijk dat ik de zwaarste taak had van ons beiden, ahum.

Ik zou er zo naar terugkeren als ik kon. Mama als je mee leest, moeten we trouwens echt nog eens doen – en het maakt me dan ook helemaal niks uit of het dan lekker ongezonde pannenkoeken zijn of niet! Maar for now, heb ik even een receptje voor healthy pannenkoekjes. Namelijk met banaan en boekweit. Ik gebruik volkoren boekweitmeel hiervoor – die vind je trouwens in de Bioplanet of de lokale natuurwinkel – maar probeer de hoeveelheid ook te beperken. Melen zijn een hulpmiddeltje maar ze mogen niet de basis zijn. On top van deze gezonde pannenkoeken heb ik een kwakje kokosyoghurt gedaan – steeds meer verkrijgbaar in de supermarkten, hoera! En nog wat verse biologische blauwe bessen, die trouwens waanzinnig zoet waren. Omdat ik in het beslag geen suiker gebruik, doe ik er nog wel wat honing bovenop. De hoeveelheid kan je helemaal zelf bepalen en/of afbouwen op termijn.

banaan boekweit pannenkoek

Met het onderstaande recept maak je twee grote pannenkoeken. Geloof me ze vullen goed dus ze zijn goed voor twee personen.

Ingrediënten:

 • 2 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels volkoren boekweitmeel
 • snuifje kaneel
 • snuifje zout
 • lepel kokosolie
 • Kokosyoghurt (hoeveelheid naar believen)
 • 2 handjes vol blauwe bessen
 • honing (naar smaak)

Hoe:

 1. Doe de bananen, de eieren, het volkoren boekweitmeel en het snuifje  kaneel en zout in een blender en mix tot een zo glad mogelijk beslag.
 2. Verwarm de kokosolie in een veilige antikleefpan.
 3. Doe de helft van het beslag in de pan. Wacht lang genoeg voor hem om te draaien zodat ie niet breekt. Maak je pannenkoek ook niet te dik, dat helpt!
 4. Doe wat kokosyoghurt er bovenop. Blauwe bessen en een beetje honing.
 5. Herhaal voor de tweede pannenkoek!

Smakelijk!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks