Zoete aardappel frietjes met macadamiasaus

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Eén september vandaag. De eerste dag van het nieuwe schooljaar maar nog zoveel meer. Vergaderingen komen weer op gang. Iedereen begint weer mails te sturen. We staan weer met z’n alle in de file. En.. we beginnen ook allemaal weer plannen te maken. En das ook voor mij niet anders!

Wat wordt het een druk najaar voor mij! Behalve enkele plannen waarover ik nog niet veel mag zeggen (spannend!!) staat er onder andere op de planning dat mijn school weer start – 1 dag in de week studeer ik nog bij voor voedingsconsulent. Daar kijk ik heel erg naar uit. Vanaf oktober begin ik ook met het geven van lezingen over gezonde voeding – keep you posted! En ik draai dit seizoen ook mee in De Garde Van Gert en daar beginnen we binnenkort al voor op te nemen. Naast meneer Gertje himself staan.. ZO SPANNEND! En wat ga ik klaarmaken voor de eerder Bourgondisch aangelegde Gert – klein paniekje? Nog veel te doen met andere woorden! Verder heb ik uiteraard nog veel blogplannen, gaat binnenkort de eerste nieuwsbrief de deur uit en plan ik ook nog meer videocontent te maken.

Conclusie: druk druk druk. * rolt met haar ogen* want eigenlijk vind ik het zelf vervelend als mensen dat zeggen. Ik probeer ook zeker nog tijd te maken om gewoon met vrienden en familie te genieten want das ook super belangrijk. Ik wil genieten van elke moment en niet binnen een paar jaar terugkijken en alleen maar gewerkt hebben. Life’s too short!

Zoete aardappel frietjes macadamia dipsaus

Maar bon, omdat het dus wat drukker is staat er de laatste tijd vaak healthy comfortfood op tafel. Zoals deze heerlijke zoete aardappel frietjes met gezonde dipsaus. To-die-for als je het mij vraagt. En super simpel – zo heb ik het graag! Bovendien zijn het eigenlijk allemaal ingrediënten die ik altijd in huis heb.

Ingrediënten:

 • 2 zoete aardappels (liefst bio)
 • 1 stengel pijpajuin
 • wat verse bieslook
 • 1 eetlepel sesamzaadjes
 • kokosolie
 • 1 limoen
 • 100 gram macadamia noten
 • 2 lepels extra vierge olijfolie
 • 2 lepels honing
 • 1 teentje look
 • 1 theelepel kurkuma
 • peper en zout
 • water

Hoe:

 1. Was de zoete aardappels en snijd ze in frietjes, met de schil eraan!
 2. Smelt een lepeltje kokosolie en doe deze over de zoete aardappels. Doe er ook zout op en tos goed door elkaar.
 3. Leg op een ovenplaat en bak voor zo’n 20 minuten op 180 graden. Dit kan verschillen afhankelijk van hoe dik je de aardappels gesneden hebt.
 4. Pers de limoen uit in een blender (best een kleine blender gebruiken). Doe de macadamianoten, olijfolie, honing, look, kurkuma en peper en zout erbij.
 5. Doe er een klein beetje water bij en blend. Wanneer de textuur te dik is, doe er dan voorzichtig nog wat water bij.
 6. Snijd de pijpajuin en de de bieslook fijn en strooi deze over de zoete aardappel frietjes.
 7. Serveer met de dipsaus en werk het geheel af met sesamzaadjes.

Aanvallen!!

1 REACTIE

 1. Ik ben absoluut fan van de zoete aardappel. Ik eet ze graag met fetakaas. Eigenlijk is het begonnen als variant op de butternut met feta en tijm (recept Pure Keuken P. Naessens).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks