Boek: Eet goed dat doet je goed – Chantal Voets

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Afgelopen woensdag had ik het genoegen de boekvoorstelling van Chantal Voets bij te wonen in het prachtige Nomad op het Noord in Antwerpen. Behalve het prachtige kader waarin deze doop plaats vond was ook het eten super lekker. De gerechten uit Chantal haar eerste boek “Eet goed dat doet je goed” werden door het Nomad team klaargemaakt en nog voor ik het boek in mijn handen had kon ik dus al proeven dat het goed was. Understatement: het was héééérlijk.

Eet goed dat doet je goedMaar behalve de lekkere recepten – waarvan ik er dus al 12 heb kunnen proeven – is het vooral de filosofie van het boek die me heel erg aanspreekt. Dit is namelijk niet gewoon een kookboek. Het boek neemt je echt mee op een gezondheidsreis. Chantal vertelt over de ingrediënten en waarom ze zo goed voor je zijn. Ze heeft het bijvoorbeeld over de magie van kruiden en wat die voor je gezondheid kunnen betekenen. Wat is nu juist het verschil tussen tafelzout en fleurs de sel? Ze haalt ook heel vaak de ORAC schaal aan waarover ik al eerder postte. En dan laat ze natuurlijk zien  hoe je al het goede van die kruiden naar binnen kan krijgen door ze in een heerlijk receptje te gieten.

Ook het milieu staat centraal in dit boek. Zo moedigt Chantal aan om minder plastiek te gebruiken, om meer lokaal en biologisch te kiezen en vlees en vis vaker links te laten liggen. Chantal is ook mede-oprichtster van het merk Aman Prana. Wie de producten van Aman Prana kent weet dat ze staan voor eerlijk, puur en gezond. Alle producten zijn biologisch en plantaardig. Alles wordt geoogst en verpakt met het oog op duurzaamheid. Zo vind je de Aman Prana producten steeds in glazen bokalen. Ik ben zelf een grote fan van hun producten. Ik sluit me aan bij de filosofie van Aman Prana en hun producten zijn steeds super lekker. Ik bekijk momenteel om een selectie ervan in de webshop aan te bieden. Zo kan ook jij makkelijk de extra viërge kokosolie in huis halen. I’ll keep you posted.

Valt het op dat ik onder de indruk was van de boekvoorstelling? Ik heb ook voor jou goed nieuws want ik heb gevraagd of ik de lezers van Bye Bye Cheeseburger een boek cadeau mag doen en dat vonden ze een prima idee. Hoe je kans maakt op een boek is super makkelijk.

WIN: Post onderaan deze blogpost even een comment waarin je even uitlegt waarom jij graag dit boek zou hebben!

Voila, zo simpel is dat. En oh ja, spread the love door het facebookbericht van deze win-actie even te delen. Over exact een weekje – op woensdag 10 februari – maak ik de winnaar bekend! Succes!

Aaaaaand the winner is: Lynn Pelgrims. Proficiat!

Geen boek gewonnen en wil je toch graag het boek van Chantal Voets in huis halen? Bestel hem HIER.

Eet Goed Dat doet je goed
Eet Goed Dat doet je goed
Eet Goed Dat doet je goed

13 REACTIES

 1. Ik denk dat ik dit boek verdien omdat ik bijna door al mijn andere healthy kookboeken ben. Uit receptjes van blogs kook ik nu voornamelijk maar dat is toch niet zo handig, met die computer in de keuken. En heb een mooie boekenkast waarvan er nog enkele gaatjes kunnen gevuld worden met lekkere kookboeken.

  @Steffi, Jouw bananen brood staat trouwens momenteel in de oven! Ik ben benieuwd!

  Groetjes
  Lynn

 2. Ik zou het boek heel graag willen hebben omdat ik helemaal niet goed ben in het combineren van smaken en ingrediënten. Ik wil heel graag gezond eten en ik weet zeker dat dat mij lukt met dit boek!

 3. Een schreeuw van alle stoffige kookboeken uit de kast; “wij zijn toe aan nieuwe frisse healthy maar vooraal inspirerende recepten!” Hihi

 4. Mijn vriend en ik koken niet alleen heel graag, maar ook wat we eten is voor ons heel belangrijk. Na een drukke werkdag is het dan ook leuk om een origineel receptje te kunnen kiezen dat je nadien ook nog eens goed doet voelen. Gezonde, lichte en milieuvriendelijke producten zijn dan ook hetgeen je zoekt. Vaak kennen we al wat recepten maar grijp je al snel terug naar dezelfde. Bij het lezen van dit artikel denk ik dan ook dat dit boek super goed aansluit bij wat wij zoeken. Het winnen ervan zou dus nog dubbel zo leuk zijn natuurlijk!

 5. Hey Steffi,

  ik ben een maand geleden gestart met een gezonder leven. Sporten, gezonde voeding, stoppen met roken. Ik merk dat ik na een dikke maand de gekende gezonden recepten allemaal heb gehad of al een beetje beu gegeten ben (zoals jou quinoa paprika is top, maar na 4 weken wordt hij een beetje saai). Nieuwe inspiratie is dus van harte welkom en ik ben er van overtuigd dat dit boek me dat zou kunnen geven.

  Fingers Crossed 🙂

 6. Wauw, lekkere gezonde receptjes, daar ben ik wel voor te vinden want de laatste 2 jaar ben ik ook geweldig met gezonde voeding bezig. Dit boek kan dus een echte verrijking zijn voor mijn lichaam!
  Groetjes

 7. Wauw, super leuk!! Ik ben sinds een paar maanden veganist maar ik wil nog zoveel leren! Vooral over hoe ons lichaam met verschillende soorten voeding om gaat en hoe je het beste uit de natuur kan halen. Dit zou een super kado zijn!!

 8. Als ik kans wil maken moet ik hier ook mijn postje achterlaten natuurlijk?. Dus lieve Steffi, ik zou heel veel plezier hebben aan dit boek om verschillende redenen. Een daarvan is ik moet bekeken ik ben verslaafd aan kookboeken!!! ? Dus eentje erbij om uren in te bladeren! Maar hij zou vooral handig zijn om mijn goed voornemen voor 2016 wat kracht bij te zetten! Ik ga nl dit jaar nog gezonder koken en heb mezelf beloofd niets meer uit pakjes te kopen! ? Ik wil zelfs graag mijn eigenschoonmaakmiddelen maken zoals Martine prenen! Hopelijk wordt mijn collectie aangevuld ????!

 9. Natuurlijk zou ik dit boek graag winnen.. Ik probeer sinds kort gezonder te koken maar het is niet zo gemakkelijk met 5 volwassenen in huis, dus alle nieuwe inspiratie en receptjes zijn meer dan welkom.

 10. Als mama van 3 kinderen en echtgenoot van een bouwvakker 🙂 is het niet simpel om een gulden middenweg te vinden tussen hun noden en mijn gezonde levensstijl. Healthy food books helpen mij om gezonde en toch voedzame voeding voor iedereen op tafel te plaatsen 🙂 dus het zou superleuk zijn om dit boek te ontvangen en nieuwe dingen te kunnen voorschotelen.

 11. Sinds twee jaar volg ik nu een kookcursus waaruit ik al heel veel opgestoken heb. Helaas komt de gezonde, healthy als vegetarische keuken nooit aan bod. Laat nu dat zijn wat ik onder de knie wil krijgen. Via Bye Bye Cheesburger heb ik, samen met mijn vriendin al heel wat gerechten kunnen uitproberen en deze vielen dan ook onmiddellijk ik de smaak. We zijn het beu om vlees en vis te moeten eten, verpakt uit de winkel. We zijn op zoek naar vernieuwende gerecht, die onze gezonde levensstijl kracht bij zetten! Nu, het feit dat het boek met recepten en uitleg / een filosofie komt, zijn twee vliegen in één klap. Top!

 12. Mijn vader en stiefmoeder zijn vegetarisch en milieu vriendelijk, als ik en mijn broertje daar gaan eten vinden we het of niet lekker of we kunnen niet mee helpen met het koken want we snappen niet wat we maken. Ik wil zelf ook gezonder gaan eten en ik zou graag ook gerechten voor mijn vader en stiefmoeder willen maken die ze nog nooit hebben geproefd (zo geld het ook voor mijn moeder en mijn stiefvader.)
  Daarom zou ik het heel leuk vinden als ik dat boek zou winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks