‘Pink bowl’ quinoa pap met frambozen (ontbijt)

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Grijs weer of niet deze Pink Bowl doet meteen aan de zomer denken, toch? Bovendien is ie lekker warm en dus ideaal om een koude dag goed te beginnen. Niet enkel omdat je vrolijk wordt van de kleur maar ook omdat deze quinoa pap boordevol voedzame ingrediënten zit!

Ik vind het fijn om mijn ontbijt te laten variëren. Ik ben dol op eitjes ‘s morgens of havermoutpap of yoghurt met granola en vers fruit. Maar af en toe mag het wel eens wat anders zijn ook. Veel afwisseling is goed om verschillende vitaminen, mineralen en plantenstoffen binnen te krijgen.

Quinoa als ontbijt heeft het voordeel dat je lang een verzadigd gevoel hebt, dat komt onder andere doordat quinoa veel proteïne en vezels bevat. Het bevat alle aminozuren die we nodig hebben, de zogenaamde essentiële aminozuren die we zelf niet kunnen aanmaken. Niet zo verbazingwekkend dat quinoa ook heel goed is voor vegetariërs dus! En nog goed nieuws.. het is van nature glutenvrij en wordt bijna altijd biologisch gekweekt. Quinoa bevat ook heel wat mineralen, onder andere magnesium waar zo’n 70% van de Westerse bevolking een tekort van zou hebben. Wie bezorgd is om de anti-nutriënten kan de quinoa weken en laten kiemen.

Owkay. Long story short, quinoa heeft je veel te bieden en is bovendien super lekker! Samen met heerlijke bessen (antioxidanten bommetjes) vind ik dit een AWESOME ontbijt. En toegegeven de kleur heeft daar misschien ook wel iets mee te maken (bijpassende emoji: aapje met handen voor zijn ogen).

Roze quinoa ontbijtpap gezond

Gezondontbijt quinoa pap met frambozen

Ingrediënten:

  • 250  ml amandelmelk
  • 70 gram quinoa
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram Griekse yoghurt (of kokosyoghurt)
  • 1 grote eetlepel amandelboter of amandelpuree (te vinden in de biowinkel)
  • 1 hand vol (diepvries)frambozen
  • 1 theelepel ahornsiroop (of meer naar believen)
  • Optioneel: kokosschilfers en blauwe bessen

Hoe:

  1. Doe de quinoa en amandelmelk in een steelpannetje. Breng aan de kook en doe er een deksel op.
  2. Zodra de amandelmelk kookt zet je het vuur op een lagere stand.
  3. Laat de quinoa volledig garen. Giet indien nodig nog wat amandelmelk erbij.
  4. Zet het vuur af en voeg de (diepvries)frambozen toe, roer tot de quinoa mooi roze is.
  5. Doe de amandelboter en de vanille erbij.
  6. Proef en voeg eventueel nog wat ahornsiroop toe (de amandelmelk maakt het al redelijk zoet).
  7. Doe in een kommetje en top met een flinke kwak Griekse yoghurt.
  8. Doe er de toppings op, de blauwe bessen en kokosschilfers.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks