Raw pad thai Recept (Veganistisch)

Leestips

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Mijn favoriete salades

Wel hallo zomerse temperaturen. I'm ready for you! En mijn koelkast ook want ik heb alvast kei veel groentjes in huis gehaald én mijn...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ik hou van Oosters eten. Sinds ik als 10 jarige voor het eerst in Sri Lanka was ben ik verliefd op de Oosterse keuken. Al is de commerciële keuken daar niet altijd zo gezond. Ik denk aan dikke zoete sauzen, veel geglaceerd vlees en vaak een grote portie noodles. Maar gelukkig ook veel knapperige groentjes en daar ligt dan ook de focus van dit recept. Meer nog het vlees laten we voor wat het is en ik maak er een veganistische pad thai van.

Wat deze veganistische pad thai zo gezond maakt is dat hij RAW is. Ik maak er tegenwoordig mijn missie van wat meer RAW te eten. Rauwe voeding is suuuuuuper gezond. Door groenten te koken verliezen ze vaak heel wat vitaminen en goede stoffen. Don’t get me wrong, het koken van groenten heeft dan weer andere voordelen, je haalt er bepaalde stoffen gemakkelijker uit. Zoals de lycopeen bij tomaten bijvoorbeeld. Maar gekookte groenten eten we over het algemeen redelijk vaak en dus is het tijd om de goede stoffen uit RAW food een keertje binnen te krijgen. Let’s get your glow on!Raw Food recept oosters

Op het internet zijn ongelooflijke voorbeelden te vinden van mensen die heel veel resultaten geboekt hebben met het eten van rauwe voeding. Op vlak van acne, kanker, auto-immuunziekten enzovoort.. Raw food is wel niet voor iedereen even gemakkelijk te verteren. Als je zelden of nooit rauwe voeding eet dan kan het best zwaar zijn voor je spijsvertering. Daarom noem ik RAW food graag iets voor de iets meer gevorderde health-foodie. Bouw dus rustig op met rauwe voeding. Op school hoorde ik een docent eerder deze week nog zeggen “Het gaat niet om wat je naar binnen werkt, het gaat om wat je opneemt”. Een spijsvertering die niet klaar is voor rauwe voeding neemt al die goede stoffen niet op en dat zou zonde zijn.

Als je er wel klaar voor bent of je wil het gewoon al een keertje proberen, let’s go! Dit receptje is ideaal om wat vaker RAW een kans te geven. Allemaal gezonde ingrediënten en super lekker. Oh ja.. Als je dan ook nog eens voor biologische groenten kiest dan ben je lichaam echt een verwenbeurt aan het geven!Rauw onbewerkt voedsel pad thai recept

Hieronder heb ik het recept uitgeschreven voor twee personen.

Ingrediënten:

  • 1 grote wortel
  • 1 courgette
  • 1 lente-ui
  • Een hand vol gesneden rode kool
  • Verse koriander
  • 2 eetlepels tahini
  • 3 eetlepels amandelpasta (te verkrijgen bij de biowinkel)
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 3 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel lookpoeder
  • 1 theelepel geraspte gember
  • hand vol pindanoten

Hoe:

  1. Doe de wortel en de courgette door een spiralizer of gebruik een juliennesnijder. Je kan de wortel en de courgette schillen maar ik gebruik ze met schil.
  2. Snijd de lente-ui fijn en meng met de courgette en wortel spaghetti. Doe ook de fijn gesneden rode kool erbij. Zet opzij.
  3. Meng de tahini, amandelpasta, ahornsiroop, de sojasaus, het lookpoeder en de gember. Vermeng tot één pasta. Het mengsel ziet er wat dik uit, no worries!
  4. Meng de saus onder de groenten en doe er wat verbrijzelde pindanoten over.
  5. serveer met wat koriander

There you go!

1 REACTIE

  1. lieve Steffi, ik ben een grote fan van je en heb al sommige recepten met veel goesting gemaakt.
    deze raw Pad thai is een topper. zelf doe ik er nog verse chili bij en limoensap en of vissaus om het nog thaiser te laten smaken. ik doe er i.p.v. tahini gemengde notenmoes door, omdat ie goedkoper is en mijn zoon niet zo van tahini houdt.
    dank voor je stralende , altijd vrolijke en inspirerende mooie ideeen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks