Cashews hebben zoveel voor je te bieden. Ze zijn een bommetje van micronutriënten zoals koper, mangaan, zink, selenium, ijzer, vitamine B en K, en ga zo maar door. Bovendien zijn ze – zoals zowat alle noten – een prachtige vorm van onverzadigde vetten, die bijdragen aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Voor wie vegetarisch of vegan eet zijn cashews ook een mooie bron van proteïnen én daarbovenop bevat het ook heel wat tryptofaan wat in ons lichaam omgezet wordt naar serotonine, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Meer van dat dus!
We gebruiken in dit recept de cashews rauw, waardoor alle mooie stoffen goed bewaard blijven.
Waarvoor je cashewcrème kan gebruiken?
Cashewcrème kan je in heel veel verschillende gerechten gebruiken. Op taco’s, in soepen, op gebakken patatjes, als een soort aioli, als dipsausje, you name it! De smaak is zo rijk dat je het op allerhande manieren kan inzetten. Ik garandeer je alvast dat dit een aanwinst is in je recepten arsenaal.
Tips:
- Gebruik ongeroosterde cashews of rauwe cashews. Geroosterde cashews zijn heerlijk yummie maar voor dit recept is dat niet waar we voor gaan.
- Voor een extra glad resultaat (of wanneer je een blender of chopper gebruikt die minder sterk is) kan je de noten eerst laten weken. Doe dit 4 uur van tevoren of zelfs een hele nacht.
- Gebruik een krachtige chopper zoals de Chopper van DOMO (proud ambassador here!).
Ingrediënten van de cashewroom:
- 140 gram cashews
- 100 ml water
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 teentje look
- 1/ tl zout
Hoe:
Doe alle ingrediënten in de DOMO chopper (of een andere stevige kleine blender of chopper) en blend tot een zo glad mogelijk geheel.
Klaar zo!