Double chocolate havermout met amandelmelk

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Who’s in for some decadence? Raise your hands! Hou je net als ik van havermout én van chocolade? Dan ga je helemaal verliefd worden op deze double chocolate havermoutpap.

Ik hou er van om in het weekend mijn ontbijtje te maken en dan knus nog even in de zetel te hangen. Een Netflix serie op te zetten (net aan Once Upon A Time begonnen trouwens!). Een fleece dekentje over mij te trekken, een warme groene thee erbij te nemen. En dan een kommetje havermout. Met chocolade? YES please. En oh.. Voor het geheel compleet te maken eet ik het met een gouden lepeltje. Because I can! Hihi.

Ik maak de havermoutpap met amandelmelk omdat ik hou van de licht notige smaak en omdat ik in het algemeen probeer niet teveel koemelk te drinken. Uiteraard kan je dit vervangen door jouw melk van keuze, kokosmelk, koemelk, geitenmelk, rijstmelk,.. Als je net als mij kiest voor amandelmelk dan kan je die ook zelf maken. Dat is een stuk minder moeilijk dan het klinkt. Lees hier hoe je dat kan doen.

Ik heb het geheel nog afgewerkt met stukjes pure (minstens 70%, en met suiker niet als eerste op de ingrediëntenlijst) chocolade, cacao nibs en kokosschilfers. Door de chocolade is de pap al zoet genoeg en hoef je dus geen extra zoetmiddel meer te gebruiken. De chocolade en de cacao zorgen er ook voor dat je een stevige portie antioxidanten binnenkrijgt!

Dubbel chocolade havermout amandelmelk

Ingrediënten:

  • 250 ml amandelmelk
  • 60 gram havermout
  • 30 gram pure chocolade (minstens 70% puur)
  • 2 theelepels rauw cacao poeder
  • optioneel: enkele extra stukjes chocolade, kokossnippers, cacao nibs.

Hoe:

  1. Doe de amandelmelk in een steelpannetje. Zet het vuur op hoog.
  2. Doe de havermout bij de amandelmelk en roer tot deze pap is. Zet eventueel het vuur iets lager.
  3. Doe de cacao voorzichtig bij de pap.
  4. Zet het vuur af en doe de chocolade bij de pap. Roer tot deze volledig gesmolten is onder de pap.
  5. Doe in een kommetje en strooi er eventueel wat toppings over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks