Getest: Frecious Slowjuices

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

In mijn lezingen heb ik het steeds uitvoerig over het belang van fruit en groenten en hoe ze de basis van je voeding zouden moeten zijn. Dat klinkt een evidentie – het is om te beginnen al iets waar zo goed als alle health-experts, dokters, guru’s en konsoorten het over eens zijn – maar zo makkelijk is dat niet. Ik doe zelf bijzonder hard m’n best om heel veel fruit en groenten binnen te krijgen. En toch, wanneer ik mijn voeding weeg bv, blijkt het niet simpel om de overgrote meerderheid van dat gewicht uit fruit en groenten te laten bestaan. Laat staan wanneer je dat op calorisch niveau zou gaan doen.

Fruit is makkelijker dan groenten. Je steekt al gemakkelijker eens on-the-go een appel achter de kiezen dan dat je dat met een broccoli doet bijvoorbeeld. Maar groenten zijn wel nog belangrijk voor je. Ze zijn key voor een gezonde levensstijl! En sinds kort ben ik weer op missie om mijn groentenporties op te drijven.

Slowjuicen heb ik altijd een goeie manier gevonden om de goeie stoffen van groentjes binnen te krijgen. Groenten bevatten weinig suiker en dus de sappen ervan zijn een ander verhaal dan bij fruit (voor fruit kies ik de blender en niet de slowjuicer). En het is waar dat de vezels eruit zijn, maar gelukkig vul ik die doorheen de dag voldoende aan.

Alleen start ik altijd heel overtuigd aan mijn slowjuice ritueel maar een paar hectische ochtenden brengen me al snel uit mijn ritme en zo bol ik om de zoveel tijd weer uit. Het dagelijks in en uit elkaar halen van m’n slowjuicer om hem af te wassen blijkt telkens moeilijker dan gedacht. En dus dacht ik eens iets nieuw te proberen: de groentesappen van Frecious. Een ‘slowjuicery’ die zich maker van de gezondste sappen van Nederland noemt. Ik had er al wat dingen over gelezen bij mijn Nederlandse blogcollega’s en nu ze zich ook op de Belgische markt begeven vond ik het de moeite waard om het een kans te geven.

Wat mij overtuigde om deze Frecious sappen te proberen:

 • 300 gram groenten en fruit per flesje. YASS!
 • Het zijn ‘slowjuices’ en Frecious gebruikt een schroefpers. De groenten worden dus traag en koud geperst (vergelijk het met heel lang kauwen op je groenten) waardoor het sap alle enzymes en veel meer van alle goede plantenstoffen bevat.
 • De groentesappen zijn diepgevroren en zijn ze na het maken een jaar te bewaren. Onder het motto ‘ken jezelf’ weet ik dat voornemens als dagelijks juicen soms wel eens verwateren bij mij. Op deze manier kan ik me gewoon de week erop bijvoorbeeld herpakken zonder dat ik de kostbare sapjes hoef weg te gooien.
 • Frecious is 100% biologisch en zoals je weet ben ik daar een mega fan van!
 • Frecious gebruikt zoveel mogelijk lokale producten.
 • Frecious gebruikt altijd 8 ingrediënten of meer per groentesapjes: zo varieer je ook goed!
 • Frecious gebruikt zoveel mogelijk ongeschilde producten om te juicen. In de schil zitten heel vaak veel voedingsstoffen – enzymen en mineralen, vitaminen, antioxidanten enzovoorts.. Ideaal dus dat deze er mee in zitten.
 • De sappen bestaan voor 70% tot 100% uit groenten (en kruiden en specerijen). Vaak bevatten ‘groentesappen’ nog steeds overwegend fruitsappen (waar een stuk meer suiker in zit). Ik was super blij toen ik dit las! Ook staat er steeds duidelijk op hoeveel % aan groenten in welk sapje zit.
 • Je kan in grote hoeveelheden bestellen. Omdat het belangrijk is dat je de sappen onmiddellijk bij levering in de diepvries steekt heb ik liefst niet dat ik ze wekelijks ofzo moet bestellen.. Gewoon diepvries vullen zodat ik een hele tijd verder kan.
 • De sappen zijn – al zeker in grote hoeveelheden – bijzonder schappelijk van prijs.
 • Frecious is gluten- en lactosevrij.

Ongeveer alles wat ik zocht. En dus zeker het proberen waard! Ik ging vooral voor een dagelijkse portie groentesap maar je kan deze Frecious sappen ook gebruiken om een detox te doen, bijvoorbeeld voor een sapkuur of een kortdurende intensieve detox. Ondertussen ben ik anderhalve week verder en nog steeds goed bezig. Het ene sapje gaat al wat vlotter binnen dan het andere. Maar dat ben ik gewoon van groentesappen. Zeker de 100% groentesappen en de elixers zijn pittig. Zeker als je er zoals mij de dag mee start. Maar de gedachte aan al die vitamientjes en waardevolle plantenstoffen maken dat helemaal goed.

En hoe zit dat dan met dat ontdooien? Dat was ook mijn eerste idee maar uiteindelijk blijkt dat super makkelijk te gaan. Een juice ontdooit in 24 uur in de koelkast. Ik maak er de gewoonte van om ’s ochtends een flesje uit de vriezer te halen en in mijn koelkast te zetten. De volgende ochtend is dat flesje ontdooid en kan ik het ook meteen opdrinken. Ik pak dan meteen weer een bevroren flesje uit de vriezer voor in de koelkast voor de volgende ochtend. Het heeft op deze manier ook het voordeel dat ik er meteen aan herinnerd word ‘s morgens.

Ondertussen heb ik ook met de mensen achter Frecious gesproken en mag ik mijn lezers een kortingscode geven. Voor als je zelf ook een keertje deze groentesappen wil proberen. Met de kortingscode BBC18 krijg je tem 30 september 15 euro korting op je bestelling!

Lees HIER alles over de verschillende sappen van Frecious.

Heb jij het al geprobeerd? Laat dan zeker jouw ervaring weten onderaan in de comments! Ik ben benieuwd!

Ik juice ondertussen gretig verder!
Doei!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks