Bloemkool couscous met pittige kruiden, munt, amandelen en granaatappel

Leestips

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Yass! Broeierig hete temperaturen, de Belgen die het goed doen op het WK, de laatste meubeltjes toevoegen aan mijn nieuwe stekje, zowat heel mijn familie verjaart deze maand (party hardy!!), de zomer is begonnen, veel optredens, terrasjes, festivals,.. BRING IT ON!

En zeker met deze temperaturen hou ik dan van een versatiel gerechtje, dat ik makkelijk op voorhand kan klaarmaken, in een grote schotel kan doen, licht verteerbaar is en vooral.. heel goed smaakt! Allemaal puntjes waarop deze bloemkool couscous scoort! Je kan hem als hapje serveren, bij een stukje vis, met een eitje.. Zoveel mogelijkheden. En altijd smaakt ie fris en zomers!

Dit gerechtje ontwikkelde ik voor een workshop die ik gaf bij DOMO. Zoals je misschien al weet ben ik sinds dit jaar ambassadeur van het merk. In het verleden hadden we al vaker samengewerkt en ondertussen kende ik ook de mensen achter het merk goed. Het is super leuk om met mensen te kunnen werken die helemaal dezelfde filosofie uitdragen. En zo ging het ook wel tussen mij en DOMO – en Liesbeth en Wim, de familie achter dit merk. Met Liesbeth bijvoorbeeld heb ik al lange gesprekken gehad over de toekomst van biologische voeding, de honger naar gezond enzovoorts.. En ook in hun toestellen staat gezond voorop (ze hebben nu ook potten en pannen om zo gezond mogelijk te koken, binnenkort meer daarover).

Ondertussen zijn verschillende van hun toestellen een vaste waarde geworden in m’n keuken. Zo ook de X-chopper. Een kleinere foodprocessor die ik specifiek geweldig vind voor pesto’s, noten malen, sausen, uien hakken.. en onder andere ook deze bloemkool couscous (het fijnhakken van de broccoli voor m’n broccolibrood bv doe ik hier ook mee). Vooral de dubbele messen vond ik een absolute openbaring toen ik deze voor het eerst testte. Bij dipjes ofzo bv krijg je daardoor een circulaire beweging waardoor je eigenlijk bijna nooit moet ingrijpen met een spatel. Een handig ding om in huis te hebben dus! En je hoort het.. Proud ambassador!

Uiteraard kan je de couscous ook met een gewone blender maken, alleen ga je dan iets vaker even de kanten moeten schrapen zodat je messen weer grip hebben op de bloemkool.

Het recept hieronder is ongeveer voor 4 personen. Serveer met een stukje vis, vlees of een eitje. Of doe de bloemkool couscous in kleine glaasjes als hapje.

Bloemkool couscous hapje

Ingrediënten:

Voor de couscous:

  • 1 bloemkool
  • 1 granaatappel
  • 2 handen vol muntblaadjes
  • 1 hand vol rozijnen
  • 2 handen vol amandelen
  • Verse koriander als topping
  • Optioneel: gemalen sumac als topping

Voor de dressing:

  • 1 tl komijn
  • 1 tl kokosbloessemsuiker
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl zout
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl kardemon
  • Peper
  • 1 limoen, het sap
  • 1 el extra vierge olijfolie

Hoe:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Zet opzij.
  2. Snijd roosjes van de bloemkool, probeer niet teveel ‘stam’ mee te hebben. Die stammetjes zijn ideaal om tijdens het koken al even naar binnen te werken.
  3. Doe de roosjes in batchen in de Xpower Chopper (of in een blender). Doe telkens in een kom.
  4. Voeg dressing toe aan de bloemkool couscous.
  5. Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze toe.
  6. Voeg rozijnen toe.
  7. Haal de pitjes uit de granaatappel en voeg ze toe (houd eventueel een handje vol opzij om als topping te gebruiken.).
  8. Snijd de amandelen wat fijn en rooster ze in een droge pan.
  9. Serveer bloemkool couscous in een grote schaal, top met geroosterde amandelen, verse koriander en extra granaatappelpitjes. Eventueel een beetje sumac.

Heb je deze bloemkool couscous gemaakt? Laat me dan zeker weten wat jij er van vond in de comments hieronder.

Enjoy the sun!

3 REACTIES

  1. Dit is een SUPER gerecht! Fris, veel verschillende smaken, vakantie op een bord…
    Ik moet er wel bij vertellen, ik heb er gratis fitness bij gekregen. Aangezien mijn blender niet krachtig genoeg was heb ik de bloemkool moeten raspen ???. Maar zeker al de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar

  2. wij hebben dit gerechtje afgelopen zondag geproefd en het is goedgekeurd door mijn dochters 🙂 Het drankje met gember en appel trouwens ook, mijn oudste was zondagavond mijn koelkast aan het doorzoeken in de hoop een stuk gember te vinden om mee naar kot te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks