De Gezonde Brooddoos op MNM

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Vanochtend was ik te gast bij Peter en Julie in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Heel deze week staat namelijk in het teken van de brooddoos bij MNM. Je kan trouwens nog de hele week brooddozen winnen voor je hele school of bedrijf, check it out!

Elke ochtend stelt een chef/foodie ook zijn of haar gezonde brooddoos voor in de rubriek #DeBrooddoosVan. En vanochtend was het mijn beurt. Ik zet voor jou nog eens op een rij wat er in mijn brooddoos zat! 🙂

Mijn brooddoos is er eentje met verschillende compartimentjes. Ik ben zelf vaak op de baan of alleszins een ganse dag weg van huis en dus heb ik wel wat ervaring met het voorbereiden van een lunchpakket. Daar zijn verschillende dingen belangrijk vind ik. Zo vind ik het niet zo handig om veel bestek mee te sleuren. Op de duur heb ik meer bestek in mijn auto/op kantoor liggen dan in mijn keuken en nog veel meer: hoe meer rommel ik moet meesleuren hoe meer gedoe het wordt en hoe minder gemotiveerd ik ben om een lunchpakketje voor te bereiden. Graag werk ik ook met dingen die ik makkelijk de dag ervoor kan klaarmaken zodat ik ‘s ochtends niet teveel tijd verspil..

MNM brooddoos 2

Wat zat er allemaal in #DeBrooddoosVanSteffiVertriest

 • 2 koekjes met haver, banaan en chocolade stukjes. Super makkelijk met maar 3 ingrediënten en op 15 minuutjes klaar – en ook nog eens gezond uiteraard. Het recept komt uit De Gezonde Goesting seizoen 1 en je vindt het ook in mijn gelijknamig boek.
 • Wat kerstomaatjes. Je weet wel, voor dat snacken tussendoor.
 • Blauwe bessen voor wat extra anti-oxidanten onderweg.
 • Een fruitrolletje. Hierbij steek ik verschillende fruitjes in een rijstrolletje. Zo hoef je niets te schillen ofzo, gewoon alles al kan en klaar om uit de hand te eten. Ik koos hier voor kiwi, frambozen, blauwe bessen en munt. Allemaal nog in het seizoen verkrijgbaar nu, ook in de biowinkel! Als je tips zoekt over hoe je zo’n rijstrolletje maakt – zonder dat het weer uit elkaar valt – dan kan je dat hier bekijken.
 • Een Spaans omelet met zoete aardappel. Receptje hieronder.

Recept voor het Spaanse omelet met zoete aardappel. Ik schrijf het uit voor 6 personen – afhankelijk of je er nog andere dingen bij eet moet je natuurlijk wel een grotere portie voorzien.

Ingrediënten:

 • 1 zoete punt paprika
 • 1 ui
 • 1 grote zoete aardappel
 • 7 eieren
 • 1/2 tl zout
 • Platte peterselie
 • Olijfolie

Hoe:

 1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in schijfjes. Doe de schijfjes in een stoommandje tot ze beetgaar zijn.
 2. Snijd ondertussen het uitje en de zoete puntpaprika. Doe ze met wat olijfolie in een pan en stoof aan.
 3. Kluts de eieren en voeg er zout aan toe.
 4. Neem een kleine vuurvaste schaal. Leg een laag schijfjes zoete aardappel, doe er wat van het paprika-ui-mengsel over, een laagje geklutst ei en herhaal dit tot de schaal vol is.
 5. Zet in de oven op 175 graden voor zo’n 25 minuten (controleer regelmatig, want afhankelijk van de grootte van je schaal en het type oven, kan dit stevig variëren.)
 6. Werk af met wat platte peterselie.
 7. Smakelijk!

Wil je graag het gehele interview nog eens herbekijken, dat kan hier.

Pictures from MNM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks