Gestoofde appel met ricotta en pistachenoten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Deze moest ik toch even sharen! Overheerlijk en oh zo simpel – en dat zijn de beste recepten, toch?

Eerder deze week trok ik de koelkast open, op zoek naar een snackje of alleszins iets dat snel gefixt zou zijn. Ik ritste een appeltje en wat ricotta mee en dat bleek een heerlijke combo. Niet zo onlogisch achteraf bekeken.

Wat ik tevens geweldig vind aan deze is dat het een klein en uiterst verfijnd zoet (maar niet té zoet) proevertje is. Het ideale dessertje eigenlijk. Want misschien ligt het aan mij, maar hoe graag ik ook dessert eet, de porties zijn altijd zo gigantisch? Ik wil nog even nagenieten van iets zoet na mijn eten, niet nóg eens een ganse maaltijd naar binnen werken..

Soms twijfel ik even of ik recepten zoals deze op Bye Bye Cheeseburger zou zetten. Of ik ze überhaupt ‘recepten’ kan noemen. Maar dan bedenk ik mij dat het toch veel meer gaat over mensen inspireren en hun interne receptenbibliotheek – ja ik bedoel daarmee: in je hoofd – aan te vullen met makkelijke en lekkere dingen. En iets simpel als deze hoort daar zeker ook bij.

Ow ja. Voor ik het vergeet. Nog even een personal update. Binnenkort weer druk druk druk.. Volgende week woensdag zit ik in de ochtendshow op MNM om je een gezond brooddoos-ideetje mee te geven. Ik heb wat leuks in petto!! Ik share het zeker ook op m’n Instagram en Facebook! De week daarna heb ik nieuwe opnames voor njam! TV. Nee nee (nog) geen nieuwe afleveringen voor De Gezonde Goesting maar wel wat nieuws, dit najaar op je scherm! Ik mag er nog niet teveel over verklappen maar zeker is wel dat het je veel comfort en warmte zal geven deze winter. Hihi. Keep you posted!

Oké, oké, ik ben aan het afdwalen. Terug naar het receptje. Ik schrijf het uit voor twee personen.

Ingrediënten:

Hoe:

  1. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in schijfjes. De schil mag er dus aan blijven – lekker veel vitamientjes daar!
  2. Doe wat olijfolie in een pan, doe de schijfjes appel erin. Liefst naast elkaar – mogelijks moet je dan twee pannen gebruiken voor de volledige appel. Wanneer het vuur warm is zet je het wat lager, zodat de olie niet mega heet wordt.
  3. Laat de appeltjes even garen, draai ze om en gaar verder. Doe er wanneer ze zo goed als klaar zijn wat kaneel over.
  4. Dresseer op een bord, in de vorm van een bloemetje.
  5. Schraap met een soeplepel een strookje ricotta af. Dresseer het over je appelbloem.
  6. Doe er enkele pistachenoten over.
  7. Beetje honing erbij. En werk eventueel af met munt
  8. Smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks