Koekjes met veenbessen

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Regelmatig krijg ik mailtjes met de vraag naar specifieke recepten, voor mensen met intoleranties bijvoorbeeld. Een tijdje geleden ontving ik een mailtje van iemand die specifiek vroeg naar koekjes zonder chocolade. Want blijkbaar mogen veel kinderen geen chocolade meer meenemen naar school als tussendoortje en dus ook geen koekjes met chocolade. Op zich wel jammer want de havermout koekjes met banaan en donkere chocolade uit m’n boek en het eerste seizoen van De Gezonde Goesting, zijn lekker gezond, zonder extra suiker en gemaakt in één twee drie. Maar ik begrijp helemaal dat scholen nu eenmaal de lijn ergens moeten trekken. Daarin verschillen maken tussen welke chocolade nu wel en niet mag op school, dat gaat waarschijnlijk te ver.

En dus heb ik de laatste tijd wat geëxperimenteerd met koekjes met alternatieve melen, zonder tarwe, gluten- en lactosevrij en uiteraard met natuurlijke suiker. Het is een koekje geworden met op zich wel wat verschillende ingrediënten in, maar ze maken allemaal deel uit van mijn standaard keuken en dus heb ik al deze ingrediënten eigenlijk altijd in huis.

Gezonde koekjes glutenvrij

Met deze ingrediënten maak je zo’n 18 koekjes – beetje afhankelijk hoe groot je ze maakt uiteraard. Al raad ik aan ze niet te groot te maken, amandelmeel is redelijk zwaar en dus ben je ook snel voldaan.

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelmeel
  • 70 gram kokosmeel
  • 100 gram haver
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 2 handen vol gedroogde cranberries
  • 1 ei
  • 4 el kokossuiker
  • 4 el ahornsiroop (meer indien gewenst)
  • 1 appel
  • 1 tl vanille

Hoe:

  1. Start met het stoven van de in stukjes gesneden appel. Wanneer die helemaal gaar is plet je hem tot moes.
  2. Doe alle droge ingrediënten onder elkaar
  3. Kluts het het ei en meng het met alle vochige en/of liquide ingrediënten.
  4. Meng beiden onder elkaar.
  5. Maak op een bakpapier koekjes van het deeg.
  6. Zet in de oven voor 20 minuten op 170 graden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks