Koelkast tips!

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Een tijdje geleden postte ik een filmpje op de Facebookpagina van Bye Bye Cheeseburger over mijn nieuwe koelkast. Want nu ik dat knap ding in huis gehaald heb wil ik ze graag zo praktisch mogelijk inrichten. De tips die ik daarvoor in petto heb, die deel ik met je in deze post. Maar uiteraard ben ik ook altijd benieuwd naar de tips and tricks van jullie! Voel je vrij om die mee te geven in de comments onderaan!

Ok. Dus. Mijn nieuwe koelkast. Het is het laatste, nieuwste, meest hipste design van LG geworden. De instaview, door-in-door. Uiteraard ten eerste omdat ik super hip ben (wink!) maar ook omdat deze heel energiezuinig is. Ik sta vaak vele uren in de keuken en daarbij moet ik dus ook geregeld wat uit de koelkast hebben. Je staat er misschien niet altijd bij stil maar elke keer je de deur van je koelkast opent verlies je giga veel energie. De koelkast is in die paar seconde heel veel koude kwijt en moet dus daarna weer extra in actie komen om zichzelf weer optimaal te koelen. Het voordeel aan de door-in-door methode is dat je veel minder koeling verliest – tot wel 41%! De dingen die je dus geregeld nodig hebt, denk aan dranken of amandelmelk bv, die zet ik dus daar!

http://www.facebook.com/byebyecheeseburger/videos/1609021935823018/

  • Voorzie een schap met ‘easy snacks’. Bij mij staan hier altijd kerstomaatjes, gesneden groentjes die ik zo uit de hand kan eten, besjes en vaak ook mijn chocoladekoekjes to-die-for (uit mijn boek De Gezonde Goesting). Heb je kinderen in huis? Zorg er dan voor dat het schap op ooghoogte is voor hen. Zo hebben ze meteen gezonde dingen in het vizier en grabbelen ze veel sneller naar gezondere snacks.
  • Voorzie een apart schap voor left-overs en mealpreps. Dé sleutel om altijd een gezonde maaltijd binnen handbereik te hebben. Left-overs maken de perfecte lunch de volgende dag maar ook voorgekookte quinoa, zoete aardappel en bonen in de koelkast hebben bijvoorbeeld zorgt ervoor dat een gezond gerechtje super snel gemaakt is. Door hier een apart schap voor te voorzien heb je ook meteen een duidelijk overzicht van wat je opties zijn. Bovendien kan je op tijd ‘uitmesten’ om te voorkomen dat je koelkast vol over-datum-stuff zit. Bah.
  • In mijn nieuwe koelkast heb ik twee schuiven, eentje speciaal voor groenten en eentje speciaal voor fruit. Vroeger legde ik alles gewoon door elkaar maar daardoor worden dingen sneller slecht, had ik minder overzicht en moest ik vaak eten weggooien – absolute zonde! De schuiven stel ik nu apart in qua vocht balans want m’n koelkast heeft ook een ‘moist balance crisper’. Om het met Astrid Bryan haar woorden te zeggen: How cool is that?
  • Welk fruit en welke groenten moeten nu in de koelkast en welke niet? Tuinadvies.be heeft daar een mooi overzicht over geschreven. Lees het hier.
  • In de deur heb ik een speciaal plekje voorzien voor de dingen die lang(er) bewaard kunnen worden zoals notenboters, tahini, tomatenpuree, mayo,..
  • Over eitjes.. Veel mensen beweren dat je eieren nooit in de koelkast mag bewaren. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat echter niets uit te maken. Belangrijk is wel dat wanneer je ze in de koelkast plaatst je ze ook daar houdt tot je ze gaat gebruiken. Eieren hebben best een constante temperatuur, daarom wordt aangeraden ze in het eierdoosje te laten.

Ziezo, dat waren enkele van mijn tips en ook een kijkje in mijn nieuwe koelkast.

Zelf nog tips? Trucjes die jij toepast? Shoot!

1 REACTIE

  1. Thuis geen tv – aan zee zag ik jou op njam tv en meteen geïnspireerd en u opgezocht. Gezond en lekker en origineel, ik probeer zeker wat receptjes uit :kwijl: ??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks