Matcha Granola

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

As promised.. Een receptje met matcha. In mijn post over matcha kon je al lezen dat matcha uitzonderlijk rijk aan antioxidanten is. En dus is het een leuke om af en toe aan je gerechtjes toe te voegen. Bij deze is het een granola geworden.

Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn inspiratie haal voor receptjes. Dat komt uit veel verschillende hoeken. Soms vanuit een klassiek gerecht dat ik een beetje meer healthy wil maken, soms vanuit een ingrediënt waar ik iets mee wil maken maar ook vaak door uit te gaan eten in heel uiteenlopende restaurants. Het idee voor deze granola ontstond op mijn blogtrip naar Parijs waarover ik niet zo lang geleden een postje schreef: gezond eten in Parijs. Eén van de zaakjes die ik daar bezocht was Ob-La-Di, een super hip en knus klein zaakje waar ik matcha granola heb gegeten. Ik vind matcha zelf niet de meest evidente smaak maar de blend met granola was een gouden match. En dus ben ik thuis zelf aan de slag gegaan.

Het is een zeer natuurlijke granola geworden, met een veel noten. Waarbij ik weinig zoetstof probeer te gebruiken én ik heb mijn best gedaan de methode zo te maken dat alle goede stoffen bewaard blijven. Het proces is daardoor wel iets langer, das doordat we de noten apart gaan roosteren, op lagere temperaturen om zoveel mogelijk de goede vetten te sparen. De crunch willen we natuurlijk wel in de haver. Ook doe ik de matcha niet mee in de oven, zo krijg je al het goede van matcha in volle glorie binnen.

Met deze ingrediënten vul je een 1 liter-bokaal met granola.

Ingrediënten

  • 50 gram amandelen
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 250 gram havervlokken
  • 2 el kokosolie
  • 5 el ahorn
  • 1 tl vanille
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl matcha
  • Toppings: rode vruchten en honing
  • Eronder: smoothiebowl of yoghurt

Hoe:

  1. Doe de amandelen, de hazelnoten en de zonnebloempitten op een ovenplaat en rooster ze lichtjes op 130 graden voor 30 a 40 minuten.
  2. Meng de havervlokken met de ahorn, gesmolten kokosolie (niet heet, maar gewoon vloeibaar), ahorn, vanille en het zout.
  3. Doe het mengsel op een ovenplaat en rooster op 170 graden celcius voor 25 minuten.
  4. Wanneer de haver uit de oven komt, laat 1 minuut afkoelen en doe er de matcha bij en meng goed.
  5. Doe nu de noten en zaden bij de geroosterde havervlokken.
  6. Gebruik als topping voor yoghurt of een smoothiebowl, combineer met veel rood fruit en honing.
  7. Smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks