Makkelijk veggie: 5 vegetarische recepten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

We zijn over de helft! En hoe gaan jouw dagen zonder vlees? De mijne zeer goed in ieder geval! Al heb ik wel 1 keer ‘gezondigd’. Nu ja, officieel is het vooral minder vlees en vis, maar omdat ik dat sowieso al doe wilde ik toch graag de volledige periode uitzitten. Maar toen we met de opnames van De Gezonde Goesting seizoen 2 bezig waren heb ik op een gegeven moment toch geproefd van m’n zalmballetjes – KEI lekker en kids-proof trouwens, binnenkort op njam! Maar geen nood, ik doe er gewoon een paar extra dagen bij op het einde van de rit en dan heb ik toch m’n 40 dagen gehad.

Om je wat extra motivatie te geven voor de resterende dagen van Dagen Zonder Vlees heb ik een aantal van mijn favoriete veggie-recepten op een rijtje gezet.

Currystoofpotje van quinoa, zoete aardappel en boerenkool

Gezond-avondmaal-kikkererwten-quinoa-boerenkool

Super makkelijk en altijd een voltreffer. Ik hou van éénpansgerechten en hoewel de dagen zomers beginnen aan te voelen zijn de avonden nog bijzonder koud. En dus kan een stoofpotje zeker nog van pas komen. Ik zag deze week nog steeds boerenkool in de biowinkel, het is zoooo gezond dus geef het zeker eens een kans! Is het niet bij jou in de winkel, vervang het dan door bladspinazie.

Het recept voor dit currystoofpotje vind je hier.

Vegan Ceasar Salad

Vegan-Caesar-Salad (1)

In mijn boek ‘De Gezonde Goesting’ dat recent uitkwam heb ik ook deze vegan ceasar salad staan. Het is één van mijn eigen topfavorieten die zeker niet mocht ontbreken in het boek. Hij moet zeker niet onder doen voor de originele ceasar salad. Het bewijs dat vegan ook kei lekker kan zijn!

Het recept voor deze vegan ceasar salad vind je hier.

Italiaans Broccolibrood

Broccolibrood-met-tomaatjes

Het broccolibrood was dé favoriet uit het eerste seizoen van De Gezonde Goesting. In deze versie het ik hem iets “ver-Italiaanst” én daardoor ook een vegetarische variant gemaakt. Makkelijk in de koelkast te bewaren en het ideale hapje als je gasten over de vloer hebt.

Het recept voor dit broccolibrood vind je hier.

Rijstrolletjes met kelpnoodles

Hmmm mijn favoriete on-the-go rolletjes. De smaken blenden heerlijk samen en de saus is echt to-die-for. Eén van mijn topgerechten die ik heel vaak maak wanneer ik demo’s geef. Zat onder andere in het eerste seizoen van De Gezonde Goesting, en van vele de favoriet!

Het receptje voor deze rice rolls met kelpnoodles vind je hier.

Zoete aardappel salade

Recept-zoete-aardappel-salade

Een salade geeft vaak de verkeerde indrukwant velen denken dat een salade niet vult en ze met honger zullen achterblijven. Dan schotel ik je heel graag deze voor. Heerlijk vullend met een lekkere zoete toets van de zoete aardappel. Allemaal goede dingen gecombineerd!

Het recept voor deze heerlijk zoete aardappelsalade vind je hier.

Hoe gaan jouw Dagen Zonder Vlees? Ga jij voor de volledige 40 dagen of probeer je vooral minder vlees en vis te eten? Laat het me weten in de comments onder deze post!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks