Skyrtaart met speculoosbodem en blauwe bessen

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Voor deze post ging ik weer aan de slag met Arla Skyr, waar ik vorige maand al het chocolade boekweitpapje mee maakte. Deze keer maak ik er een taart mee. Ideaal voor al wie graag bakt. Zoals ik wel vaker zeg bij dessertjes: ga er verstandig mee om! Een dessertje blijft een dessertje en is niet je dagelijkse portie groenten. Maar voor deze taart lukt het me alvast om een stuk lager in koolhydraten te gaan. Door de speculoosbodem niet met granen maar met noten te maken. Toch wordt het geen harde boel, de koek onderaan is eerder sponzig.

Je kan deze taart perfect bewaren voor de volgende dag, want dankzij de notenbodem, het fruit en de eiwitten vormt het ook een geweldig ontbijt. Dat ik fan ben van mijn dessertjes ook als ontbijtje te nuttigen dat wist je misschien al want daar had ik het eerder deze maand nog over bij m’n worteltaartjes. Bovendien is het zelfs beter om je zoete maaltijd als ontbijt te nuttigen want zo heb je ook meteen energie voor de dag. Deze skyrtaart kan dus ook zeker je ochtend een stevige boost geven. En plus.. Niks zo zalig dan opstaan wetende dat het ontbijt al klaar staat in de koelkast.

En ik verhoog ook het eiwitgehalte in deze taart door met Arla skyr te werken. Skyr bevat heel veel eiwitten, een stuk meer dan een gewone yoghurt bijvoorbeeld (Om je een idee te geven: de Arla Skyr bevat 11 gram eiwitten per 100 gram). Het heeft ook een heel aangename textuur die ideaal is voor deze ietwat cheesecake-achtige taart mee te maken.

De taart ziet er een beetje messy uit, maar hij is echt super lekker.. En as usual hebben mijn vrienden ook deze keer weer voor proefkonijn gespeeld én hun goedkeuring gegeven. De skyrtaart vult goed, dus reken op zo’n 8 personen voor deze. Of misschien 6, voor zij die het als weekendtoetje zien en het dus wel eens iets meer mag zijn. Hihi!Skyr taart blauwe bessen speculaas

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 100 gram amandelen (of amandelmeel)
  • 100 gram hazelnoten
  • 50 gram kokosmeel
  • 2 tl natriumbicarbonaat
  • 6 el kokosolie
  • 6 el ahornsiroop
  • 2 tl speculooskruiden

Voor de toplaag:

  • 400 gram Arla Skyr
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el ahornsiroop
  • 250 gram diepvries blauwe bessen
  • handje vol amandelschilfers

Hoe:

Vermaal de hazelnoten met een blender tot hazelnotenmeel – das in enkele spins gebeurd. Als je start van volledige amandelen doe dan hetzelfde voor de amandelen. Doe beiden in een grote kom en voeg er het kokosmeel en natriumbicarbonaat bij. Verhit de kokosolie tot deze lopend wordt. Meet 6 el af van de lopende kokosolie (dus niet afmeten wanneer het nog hard is). Doe het bij het meel en voeg als laatste ook de ahorn en de speculooskruiden toe.

Meng de skyr met de twee eieren, het vanilleextract, 2 el ahornsiroop en meng alles tot een gladde massa.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en dus het deeg stevig aan op de bodem. Doe er vervolgens het Skyr mengsel over. Doe de blauwe bessen over het geheel en druk ze in het skyr-beslag. Wacht nog even met de amandelschilfers.

Zet in de over op 170 graden voor zo’n 40 minuten. Doe de laatste 10 minuten de amandelschilfers erover en laat verder bakken.

Smakelijk!

 

Dit artikel is in samenwerking met Arla Foods.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks