Oopsie brood – super laag in koolhydraten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Good afternoon healthy friends! Vandaag post ik graag één van mijn laatste obsessies: oopsie brood. Het is super low carb en maakt het makkelijk om heel wat lekkere groentjes naar binnen te werken.

Zelf probeer ik brood te minderen of te mijden. Ik ben niet glutenintollerant maar toen ik enkele jaren geleden drastisch geminderd ben met tarwe heb ik er toch heel wat voordeel uitgehaald. Wanneer ik geen brood of granen eet heb ik een stuk minder ‘brainfog’, waar ik wel eens last van heb. Met brainfog bedoel ik dat vaag mistig gevoel in je hoofd, zo’n beetje het gevoel alsof je niet helemaal wakker bent. Vroeger vond ik dat gewoon normaal en stond ik er niet bij stil maar sinds ik gezonder en minder brood eet besef ik dat ik ook gewoon van ‘s morgens vroeg al helder van geest kan zijn. Deze vaststelling was trouwens één van de dingen die mijn passie voor healthy food heeft aangewakkerd. Hierbij heb ik zelf aan de lijve ondervonden hoeveel impact gezonde voeding kan hebben.

Low-carb eters mijden brood, pasta en aardappelen. Op deze manier vermijd je pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Het blijft iets heel individueel maar ik heb toch al heel wat mensen mooie resultaten weten te boeken door te minderen met koolhydraten. Zowel in energielevel als om gewicht te verliezen. Er is trouwens al veel onderzoek naar gedaan. Ondertussen weten we dat laag in koolhydraten eten een gunstig effect heeft. Het houdt de bloedsuikerspiegel stabiel, je kan er buikvet mee verliezen, het stimuleert “de goede” cholesterol, het verlaagt een te hoge bloeddruk en het is goed tegen hersenziekten.

Brood skippen is voor velen heel moeilijk. I KNOW!! Ook voor mij! En net daarom ben ik zo’n grote fan van dit oopsie brood dat volledig glutenvrij en granenvrij is. Je kan het in principe met alles combineren maar ik vind het het lekkerst met veel groenten en kip of tonijn bijvoorbeeld.

oopsie brood super laag in koolhydraten broodvervanger

Ingrediënten:

 • 100 gram Philadelphia roomkaas (of van een ander merk uiteraard)
 • 3 biologische eieren
 • 1 theelepel natriumbicarbonaat
 • snuifje zout

Hoe:

 1. Scheid het eiwit van het eigeel en doe ze in twee aparte kommen.
 2. Klop de eiwitten stijf.
 3. Meng het eigeel met het zout, natriumbicarbonaat en de roomkaas tot een glad mengsel.
 4. Spatel het eigeel-mengsel voorzichtig (!) onder het opgeklopte eiwit. Let erop dat het ‘fluffy’ blijft.
 5. Maak ongeveer  6 plakjes op een ingevet bakpapier of bakplaat. Duw de hoopjes niet plat maar laat ze zo veel mogelijk bol staan. Dit zal de broodjes dikker maken.
 6. Zet in de oven op 160 graden voor zo’n 25 a 30 minuten.
 7. Haal de oopsie broden uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen.
 8. Beleg met lekkers en heeeeeeeel veel groentjes.

Ik heb bij deze voor zelfgemaakt tonijnsalade, verschillende soorten sla en tomaten.

12 REACTIES

 1. Ik heb ze eerst met bakpoeder gemaakt en zagen er hetzelfde uit als op de afbeelding en zijn heerlijk. Daarna met natrium bicarbonaat geprobeerd per het recept omdat dit geen carbs heeft, en is niet te eten o.w.v. de bittere en zeepachtige smaak ervan. Best dus bakpoeder gebruiken ipv natrium bicarbonaat!

 2. Bakpoeder en natriumbicarbonaat is hetzelfde. Er bestaat ook nog natriumcarbonaat en dat is niet bestemd voor consumptie. Wel ideaal om potten en pannen mee schoon te maken. Misschien een vergissing in producten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks