Rode bietensap: een simpel recept

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Het gebeurt me niet zo vaak maar heel af en toe heb ik ‘s ochtends geen zin om te ontbijten. Vaak is dat als ik een drukke dag voor de boeg heb of wat zenuwachtig ben voor een optreden bijvoorbeeld.. Wat ik dan meestal doe is een sapje drinken, zodat ik toch een flinke dosis van ‘the good stuff’ binnenkrijg.

Vaak drink ik pompelmoessap of sap van biologische sinaasappelen. Om het geheel nog wat extra healthy te maken doe ik er ook soms rode biet bij. Je hebt waarschijnlijk al van de vele voordelen van rode biet gehoord? Zo bevatten rode bieten veel vezels wat goed is voor de darmflora. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen zoals foliumzuur (belangrijk voor zwangere vrouwen onder andere), mangaan, kalium, ijzer en vitamine C (jup, goed voor de huid!). Ze zijn ook nog eens goed voor de bloeddruk te verlagen en kunnen sportprestaties verhogen.

Rode bieten sap super gezond

Ingrediënten rode bietensap:

  • 2 biologische appelsienen
  • 1  gekookte rode biet

Vind je de smaak van rode biet moeilijk maar wil je toch alle goede stoffen ervan binnenkrijgen? Doe dan een extra appelsien erbij of neem maar een halve rode biet.

Hoe:

  1. Pers de appelsienen.
  2. Twee opties voor de rode biet. Ik draai hem door de slowjuicer maar wie geen slowjuicer heeft kan de rode biet in stukken snijden en bij het appelsiensap doen en het mengsel door een blender halen.
  3. Njoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks