Het gebeurt me niet zo vaak maar heel af en toe heb ik โs ochtends geen zin om te ontbijten. Vaak is dat als ik een drukke dag voor de boeg heb of wat zenuwachtig ben voor een optreden bijvoorbeeld.. Wat ik dan meestal doe is een sapje drinken, zodat ik toch een flinke dosis van โthe good stuffโ binnenkrijg.
Vaak drink ik pompelmoessap of sap van biologische sinaasappelen. Om het geheel nog wat extra healthy te maken doe ik er ook soms rode biet bij. Je hebt waarschijnlijk al van de vele voordelen van rode biet gehoord? Zo bevatten rode bieten veel vezels wat goed is voor de darmflora. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen zoals foliumzuur (belangrijk voor zwangere vrouwen onder andere), mangaan, kalium, ijzer en vitamine C (jup, goed voor de huid!). Ze zijn ook nog eens goed voor de bloeddruk te verlagen en kunnen sportprestaties verhogen.
Ingrediรซnten rode bietensap:
- 2 biologische appelsienen
- 1 ย gekookte rode biet
Vind je de smaak van rode biet moeilijk maar wil je toch alle goede stoffen ervan binnenkrijgen? Doe dan een extra appelsien erbij of neem maar een halve rode biet.
Hoe:
- Pers de appelsienen.
- Twee opties voor de rode biet. Ik draai hem door de slowjuicer maar wie geen slowjuicer heeft kan de rode biet in stukken snijden en bij het appelsiensap doen en het mengsel door een blender halen.
- Njoy!