Healthy cheesecake uit een glas (zonder bakken)

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

What if I told you.. Dat deze cheesecake-variant eigenlijk super gezond is?! En wat als ik je ook nog eens vertel dat ie super simpel in elkaar te flansen is? Yeeeees. Je gaat dit geweldig vinden.

Een klein beetje info over wat ik gebruikte om deze ‘cheesecake in een glas’ te maken. Om te beginnen heb je chia confituur nodig. Daar heb ik eerder al over geblogd en het recept vind je HIER. Geen nood, het is geen recept waar je uuuuren tijd mee kwijt bent en bovendien is chia confituur altijd een goed idee. Met chia jam kan je namelijk super veel ontbijtjes en desserts een extra dimensie geven. Het feit dat de chia confituur gezond is en geen geraffineerde suiker bevat maakt ook dat je er een stuk minder zuinig mee om moet gaan. Zeker in vergelijking met die pot die je binnensmikkelde vóór je gezond begon te leven. En herinner je je nog de vele goede kwaliteiten van chia zaad. Het bevat super veel antioxidanten, is goed voor de botten, bevat omega 3, is laag in koolhydraten, bevat veel vezels en je kan er van afvallen! Redenen genoeg om ze regelmatig aan gerechten toe te voegen.

Deze healthy cheesecake is gemaakt obv griekse yoghurt. Belangrijk is je keuze van yoghurt. Neem een niet al te vloeibare (geen drinkyoghurt bv) maar eentje met een stevig structuur. Hoe vaster de yoghurt hoe meer de texctuur op die van cheesecake zal gelijken. Griekse yoghurt bevat in general minder lactose dan andere yoghurt. Je kan deze ook gewoon vervangen door bv een geitenyoghurt wat vaak beter verdragen wordt door mensen die gevoelig zijn aan yoghurt of melkproducten.

cheesecake in een glas glutenvrij

glutenvrije gezonde cheesecake

Hieronder vind je de instructies hoe je deze no-bake cheesecake uit een glas kan maken. Het recept is uitgeschreven voor 1 persoon maar het is wel een heel zwaar gerechtje. Ik eet het meestal als lunch. Serveer je de cheesecake als dessert dan zou ik de portie zeker halveren. Super schattig ook in van die kleine glaasjes!

Ingrediënten:

 • Chia confituur (recept hier, no worries, is super simpel!)
 • Vers rood fruit
 • 3,5 eetlepel amandelmeel
 • 1,5 eetlepel kokosolie
 • 1/2 eetlepel honing
 • 150 gram Griekse yoghurt
 • 2 theelepels ahornsiroop (of honing. Meer of minder naar believen.)

Hoe:

 1. Maak de chia confituur indien je deze nog niet in de koelkast hebt staan. Hij blijft minstens 1 week goed in de koelkast dus overschot is zeker niet verloren.
 2. Meng het amandelmeel met de (gesmolten) kokosolie en de honing. Meng met een vork en doe het in je glas.
 3. Meng de Griekse yoghurt met de ahornsiroop en doe het mengsel in het glas.
 4. Maak een bovenste laagje chia jam. Een paar lepels naar believen.
 5. Idealiter zet je nu het glas een uurtje in de koelkast. Tenzij je eeeeecht niet kan wachten natuurlijk.

Enjoy! 🙂

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks