Papaja bootje als ontbijt

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Yes, ook dit weekend krijgen we nog exotisch temperaturen! Na ja, exotisch, ik overdrijf waarschijnlijk een beetje. Maar toch! Na die miezerige 5 weken juni en begin juli lijken we plots in een ver en warm land te verblijven. Love it! Ein-de-lijk al die hoogzomer kleding boven halen. En zwemmen! En barbecues!

Zoals ik in mijn vorige post al zei is het zoveel makkelijker om gezond te eten bij deze temperaturen. Iedereen heeft zin in lichte maaltijden, veel fruit en veel waterrijk voedsel. Gelukkig heeft de natuur ons in deze periode van het jaar voorzien van heel wat super lekker fruit. De bessen vind je bijvoorbeeld nu allemaal in de bio-afdeling! Hoera! Het lichaam dat vraagt om veel fruit en de natuur die het voorziet.. Das geen toeval! Gaan met die banaan dus. Of bessen. Of nectarinen. Of.. papaja!

Ik hou ervan als mijn eten er appetijtelijk uitziet. Geen wonder dat ik het dus zo regelmatig deel op sociale media (ik ben een food-spammer zoals mijn vrienden het zo graag noemen). Ik kan echt genieten van een lekker, gezond én mooi ontbijt. En met deze temperaturen wilde ik graag eens wat exotisch brengen.

In mijn vorige post had ik het over de nieuwe granola die ik aan mijn schap toegevoegd heb: Vanille amandel granola. Uiteraard staat deze momenteel vaak op de ontbijtkaart – zo gaat dat met iets nieuw en lekkers! Het is dus een combo geworden van (exotisch) fruit en mijn laatste nieuwe granola.

By the way.. Echt eentje om mee te scoren als je gasten over de vloer hebt!

Papaya bootje granola

Het recept spreekt een beetje voor zich denk ik, maar ik zet het toch even op een rijtje. Hieronder is het recept uitgeschreven voor twee personen.

Ingrediënten:

 • 1 grote rijpe papaja
 • 2 x 150 gram Griekse Yoghurt (of Soja yoghurt voor een plantaardig alternatief)
 • 2 x 60 gram Vanille amandel granola
 • Handje vol blauwe bessen
 • Handje vol ananas (bewaar de rest voor een smoothie later op de dag)
 • Enkele muntblaadjes

Hoe:

 1. Snijd de papaja doormidden en verwijder de pitten.
 2. Doe de yoghurt in de holte waar de pitten zaten.
 3. Doe er stukjes ananas op.
 4. Strooi de granola erover.
 5. Werk af met blauwe bessen en munt.

Smakelijk!

Oh. En als je nog inspiratie zoekt voor salades.. Ik breng momenteel een online reeksje uit met njam “Alle Dagen Sla”. Daarin maak ik elke week een nieuwe salade boordevol goeie dingen om jouw health te boosten. Kijk snel in de videozone of op YouTube, of op de facebookpagina van Bye Bye Cheeseburger.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks