Vanille amandel granola

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout warm eet, is deze granola alvast een stuk zomerser! En ook gewoon super handig want op 1, 2, 3 heb je een ontbijtje bij elkaar. Je kan er bovendien ook eindeloos mee variëren. Combineren met yoghurt, smoothie bowls, kokos yoghurt, amandelmelk, fruit, cashewroom,.. You name it! Dubbel en dik waard dus om af en toe eens een lading te maken!

Dit weekend vertrek ik naar Ibiza, deels vakantie, deels yogashoot en uiteraard probeer ik er een artikeltje over healthy-places uit te slaan (zoals ik recent nog de gezonde adresjes in Rome op een rijtje gezet heb). We hebben een huisje gehuurd in het midden van het eiland en omdat ik niet zeker weet of er een oven aanwezig is, ben ik sterk aan het overwegen om gewoon een lading granola mee te nemen! Of eentje die ik zelf maak – zoals deze vanille amandel granola bijvoorbeeld – of gewoon wat Floom, de granola-lijn van een vriendin van me (een aanrader!).

Deze granola is lekker zoet, ik vind het daarom niet nodig bij mijn yoghurt met granola nog extra honing ofzo aan toe te voegen. Als je graag nog minder (natuurlijke) suiker hebt, verminder dan gradueel de hoeveelheid in het recept. Als je een echte zoetebek bent kan je uiteraard nog steeds wat honing of ahorn toevoegen. Zelf eet ik deze vanille amandel granola graag in een exotische variant, die post ik heel binnenkort!

Mijn portie staat alvast klaar, en dan nu al wat regelen voor mijn reisje en straks naar The Barrestrong is the new skinny!!

Vanille amandel granola recept 02

Vanille amandel granola recept

Ingrediënten:

 • 200 gram grote havervlokken (glutenvrij indien gewenst)
 • 120 gram amandelen
 • 7 eetlepels ahornsiroop
 • 4 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • 1 theelepel kaneel
 • stevig snuifje zout

Hoe:

 1. Hak de amandelen fijn met een groot mes.
 2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en meng goed door elkaar.
 3. Doe het mengsel op een bakpapier op een ovenplaat en verspreid goed.
 4. Doe het in de oven voor 25 a 30 minuten op 150 graden Celsius.
 5. Laat volledig afkoelen.
 6. Bewaar in een luchtdichte pot (deze Kilner jar bv).

 

13 REACTIES

 1. Dit is gewoon overheerlijk! Zo eenvoudig te maken. Zelf mijn vriend is er zot van <3 Ben er zeker van dat ik hem nog kan aanzetten om het ook eens te maken (als ik geen tijd heb hihi)

 2. Ik heb deze ook gemaakt en vind dit super lekker. Ik moet echt oppassen dat ik het niet ineens allemaal opeet!
  Ik heb wel de ahornsiroop vervangen door agave siroop, maar ik zie nu dat je honing aanraadt. Heeft dit een specifieke reden, aub?

  Bedankt.
  Marleen

 3. Deze is zo verslavend lekker! Ik heb ook al porties ‘cadeau’ gedaan en dit zijn telkens succesjes!
  Ben nu zelf mijn vanille-extract aan het maken (nog 6 weken geduld hebben eer het klaar is), want die vliegt er hier nu door 🙂

  Merci voor jouw superreceptjes! Ik heb het boek alvast gekregen als vroeg moederdagkadooke 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks