Chocolade boekweitpap met skyr

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Een nieuw ontbijtreceptje, mét chocolade. Jeeeeej! Ik hou van snelle en makkelijke gerechten, en al zeker in de ochtend. Niet alleen omdat ik vaak gehaast ben ‘s morgens, ook omdat ik graag geniet van mijn ontbijt. En hoe minder tijd ik er in steek om het te maken, hoe meer tijd er over blijft om mij rustig aan de keukentafel te zetten en er van te genieten – preferably met mijn gsm even aan de kant, mindfull eating heet dat dan!

Ik heb deze keer nog eens met boekweit gewerkt. Omwille van zijn ontzurende eigenschappen en omdat het een volledig graan is. Bovendien wil ik een goed vullend ontbijt en daarbij kan boekweit zeker wat bijdragen. Daarnaast heb ik ook voor het eerst met Skyr gewerkt. Ik kende skyr al een tijdje, ik heb het ooit in Kopenhagen geproeft toen ik naar daar trok om het befaamde Noma restaurant te bezoeken. Maar dat is ondertussen al even geleden en hoe dat nu weer smaakte zat ver weg in mijn geheugen.

Wat is skyr? Skyr is een zuivelproduct dat zijn oorsprong vindt in Ijsland – geen wonder dat mijn njam! collega Dagny Ros er helemaal verzot op is! Het lijkt een beetje op kwark maar het is wel mager. Je vindt het tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Ik werkte met de biologische skyr van Arla en die is onder andere te koop bij Albert Hein.

Skyr bevat heel wat eiwitten en is daarom geliefd bij sporters. Om even de vergelijking te maken: de Griekse yoghurt uit mijn koelkast bevat zo’n 4 gram eiwitten per 100 gram, de biologische Arla Skyr waarmee ik werkte heeft 11 gram eiwitten per 100 gram er in zitten. Best een groot verschil dus. Verder hou ik enorm van de textuur die stevig is maar toch zacht. Ideaal om in dit gerechtje bovenop de boekweitpap te doen.

Boekweit pap gezond ontbijt

Dit recept is voor twee personen. Het is glutenvrij (mits je granola ook geen gluten bevat uiteraard).

Ingrediënten:

  • 50 gram boekweit (een nacht geweekt)
  • 1 goed rijpe banaan (in stukjes en diepgevroren)
  • 1 dikke tl cacao
  • snuifje zout
  • snuifje kaneel
  • 100 ml amandelmelk
  • 6 el biologische skyr
  • 4 el granola

Hoe:

Doe de boekweit in een glas met water en laat het een nachtje weken. Je kan dit de dag voordien doen en op dezelfde moment de rijpe banaan pellen en in stukken in de diepvries leggen – in een afgesloten potje of zakje.

De volgende ochtend spoel je de boekweit met behulp van een zeef en voegt het toe aan je blender. Doe er ook de bevroren banaan, cacao, zout, kaneel en de amandelmelk aan toe en blend tot een glad geheel. Verdeel het over twee potjes of glaasjes. Top met 3 el skyr per glaasje en werk af met een chocoladegranola (die vanuit mijn eerste boek is zeker een aanrader!).

Smakelijk!

Arla biologische skyr

Dit artikel is in samenwerking met Arla Foods.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks