Bosbessen yoghurt zelf maken

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Oké oké, ik probeer niet teveel melk te drinken. Na ja, melk drink ik sowieso niet – ik ben van dat soort dat alleen water drinkt weet je – maar een yoghurt neem ik wel eens af en toe. Geen hele kom, maar om wat fruitjes en granola bij te eten bijvoorbeeld. Lekkerrr!

Wat ik belangrijk vind aan yoghurt? Dat het volle yoghurt is. Het wordt hoog tijd dat we al die onzin over vetten achterwegen laten en gewoon weer volle producten gaan kopen. Light en magere producten zijn extra bewerkt en das nergens voor nodig. Ook niet voor je lijn trouwens! Ik neem altijd volle biologische yoghurt, van Ardense koeien trouwens!

En altijd witte yoghurt uiteraard. De yoghurtjes met smaak uit de winkelrekken zitten boordevol suiker en smaakstoffen die nergens voor nodig zijn. Bovendien is er zelden echt fruit aan te pas gekomen. En wat dan nog als er wel echt fruit bij kwam kijken, die ene aardbei die er mee in zit zal na heel dat bewerkingsproces zijn waardevolle stofjes wel kwijt zijn. Useless! EAT REAL FOOD!

Bessenyoghurt breville

Een veel belangrijkere reden om die smaakyoghurtjes te laten staan is dat je ze zoooo gemakkelijk zelf kan maken. Daarom deel ik vandaag een recept voor bosbessen yoghurt, met ene extra twist van pindaboter trouwens! Ik kies hiervoor voor diepvries rood fruit. Dat gebruik ik in de winter vaak om die lekkere bessen ook in die tijd van het jaar biologisch te kunnen verkrijgen. Maar eigenlijk heb ik ze dus het ganse jaar door in huis en omdat het zo warm was vorige week dacht ik dat een beetje ‘frozen’ in mijn yoghurt me wel deugd zou doen. En dat deed het zeker!

Ik heb tegenwoordig ook een nieuwe mini-blender. Zo eentje waarvan je de fles rechtstreeks mee on-the-go kunt meenemen. Die had ik eigenlijk vroeger ook al maar die was wat versleten en sinds ik mijn Breville heb ben ik dus weer extra gemotiveerd voor smoothies en blendavonturen. Zo gaat dat als je nieuwe spullen hebt he.

Bosbessenyoghurt zelf maken

De hoeveelheden hangen er sterk vanaf hoeveel je wil eten. Deze portie zou ik voor twee personen aanraden. Pas dus aan naar believen en no worries, je kan niet falen met dit recept, ook niet als je hoeveelheden aanpast.

Ingrediënten:

 • Handje vol bevroren biologische aardbeien
 • Handje vol bevroren biologische blauwe bessen
 • Handje vol bevroren biologische frambozen
 • 200 gram volle yoghurt
 • 1 kleine eetlepel honing
 • Enkele druppels vloeibare stevia (optioneel)
 • 2 eetlepels pindaboter (ongezout en ongezoet)
 • Gecrushte cashewnoten of je favoriete granola (topping)

Hoe:

 1. Doe de diepgevroren vruchten in een blender en doe er een beetje water bij. Mix tot een glad geheel. Doe eventueel wat extra water erbij als het niet zo makkelijk blend maar let op dat je substantie niet te waterig wordt.
 2. Doe de honing en eventueel de stevia bij het vruchtenmengsel.
 3. Lepel in een glaasje telkens een laagje yoghurt en daarna een laagje vruchtenmengsel. Doe er hier en daar een beetje pindaboter bij.
 4. Crush de noten en doe ze er bovenop of serveer met je lievelings granola.

Smakelijk!

 

 

 

 

4 REACTIES

 1. Hoi,

  Klinkt superlekker!!! Is pindaboter trouwens hetzelfde als pindakaas zonder toevoegingen?
  Ik koop steeds pindakaas van 100% pinda.

  bedankt!!

  • Dat vraag ik mij nu ook af… Ik koop altijd pindakaas dat ongezoet, ongezouten is en alleen maar gemaakt is van 100% pinda’s. Misschien dat pindaboter wat smeuger is..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks