3 x superfood dessert klaar op 5 minuten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Vandaag wil ik je voorstellen aan mijn top 3 suuuuuuuper gezonde dessertjes. Ik ben zot op zoet. Altijd al geweest! Maar omdat suiker niet gezond is – we all know – en ik fan ben van een healthy lifestyle ben ik in der tijd beginnen experimenteren met gezondere variaties van desserts. Maar we moeten eerlijk zijn, chocolade kokosrotsjes, brownie van zoete aardappel of heerlijk glutenvrij bananenbrood, het is geen dagelijkse koek. Omdat het treats zijn maar ook omdat ze op zich wel wat werk vragen. Geen hard labeur maar ze nemen toch wat van je tijd in. Ik ben een fan van simple and healthy en probeer al mijn recepten in die stijl te doen, maar vandaag ga ik nog een stapje verder. Vandaag heb ik het over mega simpele dessertjes die ik ineen flans wanneer ik totaal vergeten te plannen ben, een lazy dagje heb of de winkel al gesloten was.. Beyond simple! 

Dit zijn drie van mijn go-to receptjes die geen voorbereiding vereisen en die ik on-the-spot maak, eender wanneer ik zin heb in wat zoetigheid. Nu ik met het Whole30 detox programma bezig ben doe ik heel vaak beroep op deze dessertjes. Had ik je trouwens al gezegd dat ze vol superfoods zitten? Dit zijn echt no-guilt dessertjes!

Raw cacao is goed voor de bloedsomloop en verlaagt de bloeddruk. Het zit boordevol antioxidanten en bestrijdt vrije radicalen, dat is goed voor de algehele gezondheid en het is onder andere goed voor je huid. Het bevat ook een hele boel vitaminen zoals: B1, B2, B3, B5, B9, C en E. En ook mineralen zoals magnesium.

Kaneel is ook een winnaar als het op zijn antioxidanten aankomt. Het staat op de derde plaats op de ORAC-schaal. Het heeft nog 10 keer meer antioxidanten dan goji bessen bijvoorbeeld! Kaneel heeft ook een heel sterke anti-inflammatoire werking waardoor het zou kunnen beschermen tegen verschillende ziekten. Onderzoek heeft al verschillende keren aangetoond dat het de insuline-gevoeligheid verhoogt en daarom is het ook perfect voor Diabetes patiënten. Kies wel altijd echte Ceylon kaneel, de meeste kaneel uit de winkel is gewoon cassia en dat is in grote hoeveelheden dan weer niet zo gezond.

Kokosolie. Als je mijn blog regelmatig leest dan weet je wel dat ik zot ben van kokosolie. De gezondheidsvoordelen zijn eindeloos. Ik heb niet zo lang geleden nog een post geschreven over de vele voordelen van deze olie. Ik herinner je er graag nog eens aan dat onderzoek heeft aangetoond dat je kan vermageren van enkel en alleen 1 lepel kokosolie per dag aan je voeding toe te voegen. Absolutely crazy! Bovendien is het één van de gezondste vetten om mee te koken.

Gebakken banaan kokosolie

Gebakken banaan met amandelschilfers

Ingrediënten:

– 2 bananen
– 1 eetlepel kokosolie
– Amandelschilfers

Hoe:

Het spreekt een beetje voor zich natuurlijk. Pel de bananen, snijd ze overlangs door. Doe een lepel kokosolie in de pan en zet op een hoog vuur. Wanneer de kokosolie gesmolten is doe je de bananen in de pan en laat elke kant 1 a 2 minuutjes bakken. Tot er een licht gouden gloed op de bananen tevoorschijn komt. Doe op een bord en strooi wat amandelschilfers over het geheel.

Banaan RAW cacao gezond dessert

Banaan met RAW cacao poeder

Naar mijn mening nog lekkerder dan chocoladepudding en KEI gezond.

Ingrediënten:

– 2 (rijpe) bananen
– 1 lepel RAW cacao poeder (of meer naar smaak)

Hoe:

Pel de bananen en prak ze met een vork. Doe er de lepel RAW cacao bij en meng goed door elkaar.

Appel kaneel kokosolie dessert

Appel met kaneel

Ingredënten:

– 1 biologische appel
– 2 theelepels kokosolie
– Ceylon kaneel

Hoe:

Schil de appel en snijd hem in schijfjes. Doe de kokosolie in de pan en wanneer deze gesmolten is ook de appeltjes. Draai ze om zodra ze een gouden gloed krijgen. Leg op een bord en overstrooi met ceylon kaneel.

2 REACTIES

  1. Hallo, zou graag zoveel van uw gerechtjes maken. Lukt me niet wegens notenallergie 😪
    Door wat kan ik deze vervangen?
    Alvast bedankt !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks