Okรฉ. Eerst en vooral: VROLIJK PASEN!
Pfieuw. Wat een week zeg! Sinds gisteren mag ik EINDELIJK vertellen dat ik vanaf 12 april een eigen programma zal hebben op de Vlaamse televisiezender njam! Uiteraard gaat het over de gezonde keuken en het programma zal toepasselijk โDe Gezonde Goestingโ heten. Vrijdag zijn we met de opnames begonnen en ik kan je vertellen dat de weken ervoor bijzonder hectisch waren. Want ik wil zoveel tonen en zoveel vertellen en zoveel lekkere dingen maken. Ik hoop met het programma echt mensen te kunnen inspireren om nog meer voor gezond lekkers te kiezen. En misschien ook de health-noob aan te steken om wat meer te eten voor de nutriรซnten want het doet zooooveel goeds voor je. Been there myself weet je wel..
De eerste opnamedag is goed verlopen. Al moet ik toegeven dat ik redelijk stressy was. Voor de camera heb ik al wel gestaan, over gezonde voeding kan ik uren vertellen en ik ben het wel gewoon om te koken. Maar die drie dingen combineren? Jah, das een ander paar mouwen!ย En ik ben sowieso al een stresskip โ thank god for yoga!ย
Anderzijds probeer ik mijn geliefde quote in het achterhoofd te houden: โAll glory comes from daring to beginโ.ย Eugene Fitch Ware, voor de geรฏnteresseerden. En ik heb mij al rot geamuseerd, wat uiteindelijk het voornaamste is, toch?!
Na gisteren een dagje uit te blazen vlieg ik er vandaag weer in en ben ik mijn dag begonnen met een avocado smoothie bowl en granola. De textuur van avocado en banaan is zijdezacht, exact wat ik nodig had op deze paaszondag! Om maar niet te zwijgen van alle goeie dingen die erin zitten; Een goeie dosis goeie vetten van de avocado, de anti-inflammatoire krachten van gember, B6 uit de banaan, de enzymen en antibiotische stoffen uit de koudgeslingerde honing, antioxidanten uit de frambozen,.. Mijn lichaam is ook weeral gelukkig op deze paasdag!
Hieronder het recept voor deze avocado smoothie bowl met granola. Het recept is uitgeschreven voor 1 persoon.
Ingrediรซnten:
- 1 grote rijpe banaan
- 1/2 avocado
- 3 eetlepel kefir (*)
- klein stukje gember
- 1/2 limoen
- 1/2 theelepel vanille extract
- honing (naar smaak)
- 5 eetlepels granola
- bevroren frambozen
- Kokos schilfers (optioneel)
Hoe:
- Doe de banaan, avocado, kefir, vanille en de honing in een blender.
- Mix tot het glad is.
- Doe in een kom en werk af met granola, frambozen en andere toppings.
*: Kefir vind je gewoon in de supermarkt of in de biowinkel. Indien je liever melk volledig mijdt dan kan je het vervangen door 3 eetlepels kokoswater en er een extar halve banaan bij doen.
Njam! ๐
hoi!
kan ik dit ook de avond voordien klaarmaken of slaat het dan uit door de avocado?
dank je!
Hey Romina,
Ik denk niet dat dat mogelijk is. Je kan eens proberen de pit van de avocado erin te laten zitten (zoals bij guacamole) maar het beste is zeker om het a la minute te maken! ๐
xoxo Steffi
Mmm maak ik morgenvroeg!
Kan er een beetje spirulina door of is dit overbodig?
Onwijs lekker!