WIN: kookboek “Inspiralized”

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Pastafreaks die overschakelden naar de gezonde keuken hebben er vast al ervaring mee: de spiralizer of spiraalsnijder. Courgetten, pompoenen, zoete aardappelen, wortels of komkommers, ze worden ‘pasta’ in no time! Het is een super makkelijke manier om meer groentjes (de super-superfoods) te eten en een ideale manier om wat minder koolhydraten binnen te krijgen.

Zelf ben ik ook een grote fan. De inspiraliser (ik heb zelf thuis deze staan) werkt super makkelijk en is ook makkelijk om proper te maken. Mag gewoon in de vaatwasser, hoewel het meestal al volstaat om het even af te spoelen onder de kraan. Eerder postte ik al eens mijn ‘courgetti’ met kruidenboter, een makkelijk en kruidig gerechtje. Ook in mijn raw pad thai maak ik sliertjes van wortel en courgette. Maar de inspiralised wereld is nog zooooo veel groter dan dat.

Inspiralized kookboek

InspiralizedRecent kwam het boek ‘Inspiralized’ van Ali Maffucci eindelijk ook in het Nederlands op de markt. Ik volgde haar al een tijdje op instagram en was dus dolenthousiast toen ik zag dat het boek ook hier zou uitkomen. Ze combineert lekker en gezond ook nog eens mijn leuk en kleurrijk. Helemaal mijn ding dus!

Het boek was ook voor mij nog een hele openbaring. Want dat je pastaslierten van courgetten kunt maken dat had je waarschijnlijk wel al door, maar wist je ook dat je er wafels van zoete aardappel mee kan maken? Dat je er ovenschotels mee in elkaar kan flansen? Aperitiefhapjes en fruitsla? Yup!

Even nieuwsgierig als ik was? Goed nieuws dan want ik mag een exemplaar van Inspiralized weggeven! Hoe je kan winnen is super makkelijk!

 1. Schrijf een leuke comment onder deze post. Waarom ben je nieuwsgierig? Heb je zelf al eens courgetti ofzo gemaakt?
 2. Spread the love op social!

Super easy dus! Over exact een weekje maak ik de winnaar bekend.

Succes!

31 REACTIES

 1. Wahhhh ik waag zooooo hard mijn kans!! Ik kreeg voor kerst een spiralizer, maar maakte nog maar één keer courgetti naar een recept van Rens Kroes….I need inspiration, dringend dus!!! 😉

 2. Oh zou zo graag nog meer inspiratie krijgen voor het koken. Mede dankzij allerlei overheerlijke recepten al 30 kilo afgevallen. De spirelli word veel gebruikt maar verder dan courgetti en wortelli kom ik niet. Zou dus een fijne aanvulling zijn.

 3. Ik heb nog geen spiralizer dus moet mij die dringend aanschaffen! Heb dus ook nog geen ervaring met recepten en dan zou het boek wel een goeie start kunnen zijn! 🙂

 4. Momenteel in volle “battle” met candida en behoorlijk wat voedselintoleranties (gluten, suiker, lactose, soja) dus wat extra creatieve inspiratie om mijn maaltijden wat aantrekkelijker te maken is méér dan welkom!!! Laat maar komen dat boek!!! 😀

 5. Jaaaa, super gaaf dit!! Jouw gezonde pad-thai is mega favoriet hier maar verder dan dat en courgetti komen we niet. Ik zou super blij zijn met dit boek!!

 6. Yesss! A dream come true dit boek.

  Ik heb mijn spiralizer enkel nog maar gebruikt voor wortelen en courgettes.

  Inspiratie is dus meeeeeeeeer dan nodig en welkom!!!

 7. Omdat ik voor mijn gezondheid af moet vallen en gek op groenten ben, ben ik druk op zoek naar lekkere recepten en zou dit boek winnen wel heeeeel erg leuk zijn. Misschien kan ik met deze recepten mijn gezin ook motiveren om nog gezonder te eten.

 8. ik heb geen spiralizer en daar is een reden voor; ik dacht wat moet ik met weer een andere tool in mijn keuken terwijl ik er maar 1 ding mee kan nl slierten maken. En wat moet ik dan met die slierten? Maar bij deze heb ik de oplossing gevonden; als ik dit zo te zien zeer mooie boek met zeer smakelijke recepten zie, is het des te meer een reden om ook een spiralizer te kopen!

 9. Oh ja ik win het graag! Zo vinden we weer extra inspiratie om gezond te koken voor mijn man die hartpatient is maar ook een enorme pastaliefhebber was/is. Op deze manier kan ik toch blijven zorgen voor die gezondere maar zeker zo lekkere vervanging van pasta.

 10. Zelf heb ik voedings- en dieetkunde gestudeerd en ben ik dus namelijk helemaal in de ban van al deze creatieve manieren van werken met gezonde voedingsmiddelen. Heel graag zou ik mij zo’n boek willen aanschaffen om zo mezelf en mijn gezin op een toffe manier gezond kan ‘pasta’ kan laten eten.
  Wij zijn namelijk zooo’n grote pastafanatiekers dat het soms een beetje ongezond werd :(.
  Daarom ben ik heel blij met dit alternatief!

  Groetjes x

 11. Ik ben een studentje in Leuven en ik ben volledig verslaafd aan koken, helaas is mijn keuken niet zo gesofisticeerd. Ik hou van gezond koken en verslijt uren in de keuken maar al die dure dieettrends vind ik nogal overdreven, ze passen ook nooit in mijn budget. Wat ik wel kan, is courgetti’s maken, ik heb zelfs een spiralizer gekocht. Helaas ben ik hier niet zo creatief in en geraak ik niet verder als de standaard courgetti-met-tomatensaus. Dit kookboek zou ik zo goed kunnen gebruiken en het zou zo welkom zijn!

 12. Pasta wordt bij ons al enkele maanden niet meer gekookt. Elke calorie telt. Hoe graag mevrouw thuis pasta eet, ze is er van bewust dat er een keuze moest gemaakt worden tussen kilo’s zien verdwijnen of de lekkere pasta die we met kilo’s van onze laatste reis in Toscane hebben teruggebracht.
  Het eerste alternatief was de butternut lasagna met rucola (thx bye bye).
  Sinds enkele weken hebben we nu thuis een spiralizer. Met als gevolg dat ik enkele malen per week een courgette door het toestel mag draaien.
  Wat kan er nog allemaal door de spiralizer gedraaid worden? Beste Steffi ….. gun me deze kookboek. Ze zal thuis een gat in de lucht springen als ik hiermee thuiskom.

 13. I just bought a zoodle machine a few weeks ago and love it !

  I started a new health journey about 8 months ago, and eating healthy food was at first definitely not something I thought I could enjoy !
  Pasta was kind of all my life when it came down to food, could eat it at any time with any types of sauces. When I discovered I could replace pasta with vegetables and be more healthy while still enjoying my meals, I just could’nt resist. Whether it is with zucchinis, spaghetti squash or butternut (your butternut lasagna has simply totally replaced my traditional lasagna), I just enjoy it all !
  However my inspiration is limited to a few recipes for now and I would love to to discover new recipes to keep thriving in this healthy journey !

 14. Ik waag ook mijn kans, juist een spiralizer gekocht en eigenlijk verbaasd over de veelzijdigheid van het toestel als ik op je dotos hierboven afga. Ik moet dus dringend mijn horizon verruimen blijkbaar

 15. Eigenlijk, “bloos” wou ik dit handige ding onmiddellijk ,gekocht en eenmaal gebruikt want weet niet goed hoe…
  Ben gek op creatieve inspiratie dus met dit boek ga ik eindelijk kunnen gezond genieten…Dit was al van in het begin bedoeling maar nu sla ik enkel receptjes op?Als ik win,beloof ik mijn bloopers en successen te delen?

 16. Ik hou van eten en koken, met name pasta en groenten, maar niet van vetrollen! Een ideaal kookboek voor mij dus! Heb courgetti gegeten en dat smaakte naar meer 🙂

 17. Ik ben op weg om meer balans en gezondheid in mijn leven te vinden. Fijn om gelijkgestemde mensen en sites te vinden!! Leuke recepten met courgette zijn altijd welkom.

  Warme groet, Lotte

 18. Piep, ik ben verslaafd aan pasta, als vegetarier is het ook zo snel klaar en gemakkelijk.
  Helaas word ik (moddervet) dik van koolhydraten dus ben dringend op zoek naar een alternatief en kwam bij de inspiralizer uit.. Ben niet zo’n keuken prinses maar met dit boek kan ik misschien een heerlijke maaltijd toveren die me doet denken aan pasta en toch ben ik gezond aan het eten 🙂
  Heb nog nooit op deze manier groenten gegeten maar ben razend benieuwd mijn machientje is al besteld. Hopelijk win ik het boek 😉 kan ik aan de slag..
  Groetjes Nadine

 19. Leuke nieuwe keuken uitdaging! Ik ben heel benieuwd naar meer recepten en mogelijkheden. Courgetti maak ik nu wel regelmatig alleen kom ik nog niet veel verder dan de standaard pasta sausjes eroverheen. En ik denk dat hier veel lekkere lichte receptjes instaan, heerlijk met dat zonnige weer!

 20. Knolselder en courgette gingen hier al door de spiralizer maar dan stopt mijn inspiratie. Dus was ik op zoek naar meer recepten om te voorkomen dat dit het zoveelste keukenapparaat wordt dat in de kast blijft staan. Qua presentatie zien groentjes er zo wel geweldig uit! groetjes, Karin

 21. Ik zou het erg op prijs stellen als me eens iemand voordoet hoe je de spiraalsnijder gebruikt! Een video misschien? Ik ben zeer geïnteresseerd in deze groentenpasta’s maar een klungel in de keuken. 🙂 😉

 22. Snijder heb ik kado gekregen….ontbreekt me enkel wat inspiratie om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan…Kan uw boek mij helpen? Ik denk het wel ?

 23. Ik ben al een tijdje bezig met gezonde voeding en een andere manier van eten. Dit boek zou perfect passen in mijn leven om meer en meer inventief om te gaan met allerlei groenten. ik hou van kleuren op mijn bord. Als ik naar jouw foto’s kijk, krijg ik nog meer zin om achter mijn kookpotten te gaan staan…kan niet wachten om mijn familie en vrienden mee te laten ontdekken en proeven. doe zo voort 🙂

 24. Mama van een dochter van 21 maanden en over drie weken komt er nog een tweede kindje bij. Heb mij pas een spiraalsnijder aangeschaft en ons Emma is echt zot van groentenspaghetti. Wat nieuwe gerechten en enkele tips zouden dus meer dan welkom zijn, niet enkel voor haar maar ook voor mij om sneller terug in model te komen na die negen maanden ☺️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks