Biohacks die je geprobeerd moet hebben

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Biohacking wordt steeds meer populair en dat ook ik een fan ben hoef ik je niet te vertellen. In 2019 publiceerde ik mijn boek ‘De Beste Jij’, wat min of meer al ging over allerhande trucjes om je gezondheid te verbeteren, beter in het leven te staan, fitter te zijn en je gewoon je allerbeste zelve te voelen. Ik ben dan ook superblij met alle biohacks die dezer dagen op het internet verschijnen. Ik leer meer aan een sneltempo bij!

Ik besef uiteraard maar al te goed dat het internet niet altijd een even betrouwbare bron van informatie is. Ik moet zelfs toegeven dat ik met de opkomst van Chat GPT af en toe existentiële angsten moet overwinnen om er niet vanuit te gaan dat door de overload aan informatie en de snelheid waarmee mensen allerhande crap op het net kunnen smijten, het binnenkort onmogelijk wordt feit en fictie van elkaar te onderscheiden.

Wat ik daarom extra belangrijk vind, is de credentials van mensen. Voor de biohacks waarover ik het heb in dit artikel verwijs ik daarom naar Dave Asprey – de vader van de biohacking zeg maar. Wat ik er heel boeiend aan vind, is dat hij het vooral over energylevels heeft. Meer energie, dat kunnen we allemaal gebruiken, eender wat je doelen mogen zijn in het leven, alles gaat makkelijker met meer energie.

Na een tijdje stilgelegen te hebben ben ik sinds kort weer in de yoga gevlogen. Ik probeer nu meermaals per week te gaan en bouw mijn spiermassa weer langzaam op. Ik woon niet ver van de yogastudio, dus dat kan ik al zeker niet als excuus gebruiken en verder heb ik mezelf ook extra gemotiveerd door heel wat nieuwe sportoutfits te kopen. Yup, de kleine dingen die wel degelijk een verschil maken. Mocht je op IG mijn nieuwe outfits al gespot hebben, ze zijn allemaal van Adidas en op deze website kan je daar altijd wat kortingscodes voor terugvinden. Nu ik terug fysiek mezelf uitdaag én weer stukken meer achter de kookpotten sta, met daarbovenop ook een heerlijk drukke planning, zijn deze drie biohacks van Dave Asprey diegene die ik toepas:

biohack koud douchenBiohack 1: koud douchen

Ik heb het er al vaker over gehad en het werkt echt. Ik begrijp maar al te goed dat het geen fijne biohack is maar wel echt eentje van goud, plus, eens je dit opbouwt is het helemaal niet zo vreselijk als het klinkt. Begin met 10 seconden en bouw elke dag een seconde op. Je kan perfect eindigen met een warme douche trouwens!

Biohack 2: blauw licht blokkeren

Blauw licht vraagt bijzonder veel van ons brein en het put ons uit. Gebruik maken van een bril die blauw licht blokkeert kan dan ook een groot verschil maken. Dave Asprey zweert erbij en je zal hem dan ook vaak in zijn video’s zo’n bril zien dragen. Hij heeft er naar eigen zeggen twee keer zoveel energie door tegen de avond. Zelf vind ik blue light blokkers goed om ’s avonds te dragen om zo te zorgen dat ik makkelijker inslaap – blauw licht houdt ons wakker – en dus een betere nachtrust krijg.

Biohack 3: Intermittend fasting

Eentje die ondertussen al heel bekend is, maar zeker niet zonder reden. Zowat iedereen die het al probeerde, rapporteert meer energie én vaak ook gewichtsverlies. Bij mezelf merk ik ook dat ik vaak creatiever ben wanneer ik vast. De makkelijkste manier om dit te doen is de 16 – 8 regel waarbij je 16 uur niet eet en je maaltijden binnen de overige 8 uur te nemen. Als vrouw doe ik dit niet de week voor ik ongesteld moet worden – er komt steeds meer onderzoek hierover, binnenkort meer dus!

Zijn er biohacks die jij toepast? Welke maakten al een wezenlijk verschil in jouw leven? Laat het weten in de comments.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks