Itโs going to be a busy week!ย Behalve dat er veel gewerkt zal moeten worden zitten ook de avonden propvol. Het is de opening van de pop-up van een ex-collega van me, een dinnertje met nichtjes M en S., een vader-dochter lunch, een cursus kiemen in Amsterdam ย en een optreden geven. Volgend weekend ga ik naar de Organic Food Expo in Londen โ kijk ik zo naar uit! โ en dus zal ook daar wat werk naar voren geschoven moeten worden. In een notendop: druk druk druk! En ondertussen moet ik mijn Whole30 detox โ die wel wat planning vraagt โ nog in het achterhoofd houden. Daarom maak ik deze zondag mijn ontbijt voor de komende 3 dagen al. Helemaal Paleo en helemaal Whole30-proof.
Deze butternutpap is het ideale ontbijt voor wie zijn suikerinname โ especially in the morningย โ wil minderen. Er zitten geen zoetmakers in, ook geen honing of mayple syrup ofzo. Gewoon puur, met de zachte zoete smaak van de appels. Ben je echt een zoetebek? Dan kan je er zeker een theelepel mayple syrup op doenย op het einde. Maar om te beginnen: try!
De pap maak je uiteraard warm. De komende week mag het dan wel stralend weer worden โ hellooooo sunshine! โ de ochtenden zijn nog steeds fris en mijn druk schema vraagt om een vroege wekker. En dus kan ik nog volop genieten van een verwarmend papje om de dag mee te starten.
Je zal in het recept zien dat er ook gember in dit recept zit. Zelf ben ik een fan van verse gember te gebruiken, maar datย smaakt wel wat extra hard door. Ben je niet zo verzot op gember, gebruik dan gemberkruiden en niet te veel. De gember is wel ideaal om je immuunsysteem te boosten. Voel je een verkoudheid opkomen, dan is dit jou go-to breakfast deze week! De kaneel zorgt voor de antioxidanten en daarbovenop start je de dag met groenten โ awesome!
ย
Ingrediรซnten:ย
โ Butternut
โ 2 (biologische) appels
โ 200 ml kokosmelk (uit blik)
โ 1,5 theelepel kaneel
โ 0,5 theelepel gemberkruiden (of een klein stukje verse gember)
โ snuifje zout
โ snuifje nootmuskaat
โ Geraspte kokos (ongezoet)
โ Amandelschilfers
Hoe:
โ Maak eerst de butternut klaar. Prik met een vork rondom rond gaatjes in de butternut. Leg in een ovenschaal of op een bakpapier in de oven voor 55 a 60 minuten op 180 graden. Draai halfweg even om.
โ Snijd de butternut open en verwijder de pitten (mijn kippen zijn hier dol op!). Hol de butternut uit en doe in een bewaardoos.
โ Neem 350 gram van de butternutpuree (de rest kan je later deze week in een ander recept gebruiken, mijn butternutschotel kan ik je zeker aanraden!). Doe het in de blender
โ Schil de appels en verwijder het klokhuis. Doe de appels, kokosmelk, kaneel, gember, zout en nootmuskaat bij in de blender en blend tot een pap.
โ Bewaar op deze manier in een (bij voorkeur glazen) bewaardoos in de koelkast.
โ Wanneer je klaar bent om het op te smullen neem je wat pap en warmt deze op. Doe in een leuke mason jar, strooi er geraspte kokos over, amandelschilfers en optioneel een lepeltje mayple syrup.
Healthy on the go tip: Drukke ochtenden? Doe de pap op voorhand in 3 verschillende Mason Jars (250 ml) en bewaar ze zo in de koelkast. Warm โs ochtends je mason jar (zonder deksel) op in de microgolf oven, strooi geraspte kokos en amandelschilfers erover en smullen maar!
Dit receptje is overheerlijk, het papje, de aangename bite van de amandelschilfers, maar vooral dat kleine lepeltje ahornsiroop maakt het helemaal af.
Mag dit bewaard worden in de diepvries om zo een grotere hoeveelheid te kunnen maken en de gewenste portie de avond ervoor uit te kunnen halen?
Dank u ๐