Leftover fritta’s met veel groentjes

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Gosh, what a busy week! Ken je dat, zo van die dagen dat je van hier naar daar holt, tijd tekort komt, bijna niet thuis bent en toch op het einde van de dag maar twee dingen van je to-do lijstje kan schrappen? Het beschrijft zowat mijn afgelopen week. En dat terwijl ik aan de Whole30 detox bezig ben. En dus niet in de mogelijkheid ben onderweg veel eten te scoren. Want guess what, een tankstation of krantenwinkeltje biedt helaas erg weinig opties om gezond te eten. Maar dat hoef ik jou waarschijnlijk niet te vertellen. Bananen, druiven en noten zijn mijn redders in nood deze dagen. Ik zet geen voet buiten zonder! Want deze 30 dagen – 1/3 down btw – zijn er geen uitzonderingen.

Soit. Het was een week van leftovers. Dat moet heel duidelijk geweest zijn aan mijn instagram feed van deze week! Als ik over de middag toch de kans had om een vuurtje te bemachtigen dan heb ik een aantal keer fritta’s gemaakt. Een combinatie van een omelet met veeeeeel groentjes, gestapeld in een stack en idealiter met wat sla erbij (Eat a salad with everything, remember?!).

Ik wilde toch een keertje mijn fritta’s delen. Niet omdat ze een verfijnd recept vragen ofzo. Neen. In tegendeel. Net omdat ze zo makkelijk zijn en je er eindeloos mee kan combineren. Soms zijn het de simpele dingen waar we straal overheen kijken. Met mijn strenge Whole30 detox is dit één van de makkelijkste dingen om snel te bereiden en vooral het is ook nog eens zoooo voedzaam. Lekker wat proteïne opdoen, samen met all the goods van groenten, de échte superfoods!

Tussen het hollen door viel mijn oog deze week op mijn camera en dus heb ik er gauw wat foto’s van genomen. Ik leg je hieronder even uit wat er allemaal in zat. Pin je er niet op vast want zoals ik al zei; de mogelijkheden zijn eindeloos. De bloemkool die ik nog liggen had was geroosterde curry bloemkool uit de oven van de vorige dag (schrijf ik een volgende keer nog wel eens wat over) maar hieronder schrijf ik recept even op met gewone bloemkool. Ik heb kokosolie als vetstof gebruikt, so good for you, hier kan je nog eens nalezen waarom je écht kokosolie aan je maaltijden moet toevoegen.

In zijn geheel een vullende en super gezonde lunch die je zeker moet onthouden!

Fritta's omelet met groenten (gezond recept)

Ingrediënten:

– Gekookte bloemkool (idealiter leftovers van de vorige dag)
– Gehakt naar keuze (idem hier: leftovers it is!)
– 3 eieren
– Spinazie
– Sjalot
Kokosolie
– 1 theelepel kokosmeel
– Snuifje nootmuskaat
– Peper en zout

Hoe?

– Kluts de 3 eieren in een grote kom. Doe de theelepel kokosmeel erbij.

– Doe er de leftover bloemkool en het gehakt in (hoeveelheid naar keuze, of je kan het weglaten als je liever vegetarisch wil). Zorg ervoor dat de bloemkool in kleine stukjes gedaan is. Rommel door elkaar.

– Hak de spinazie heel fijn en doe deze erbij. Kruid vervolgens af met zout, peper en een beetje nootmuskaat.

– Verwarm een klein beetje kokosolie in een grote pan. Doe er de sjalot in en bak voor 2 minuutjes. Doe ze bij het ei-mengsel

– Giet met een sauslepel het ei-mengsel in de pan in verschillende fritta’s – zorg ervoor dat ze niet in elkaar overlopen. Doe het desnoods in twee keer. Zet een desksel op de pan zodat ook de bovenkant meteen mee warm wordt.

– Draai de fritta’s met een spatel om. Een bak nog even aan de andere kant.

– Stapel de fritta’s op elkaar en serveer met een slaatje.

Laatste stap: smullen en weer klaar om er tegenaan te gaan! Njoy!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks