Green Iced Tea met munt en limoen

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

“Feeling hot hot hot!”. Wat een dag gisteren seg! Meer van dat pretty please! Toen ik gisterenavond een lange wandeling met Toulouse ging maken was het overal te ruiken; de geur van barbeque. Ik denk dat zowat heel Vlaanderen en Nederland de barbeque uit zijn stal gehaald heeft gisteren. En terecht! Al moet ik zeggen dat bij mij de BBQ nog op zijn plek blijft staan. Wat er wel op tafel stond? Homemade green iced tea! Een grote pot van 5 liter met een tapkraan voor iedereen!

Eigenlijk was het zelfs geen groene thee maar witte – die gelukkig ook mega gezond is! Het plan was wel groene te maken, tot ik in de namiddag tot de conclusie kwam dat alle pure groene thee op was en er enkel nog groene thee met jasmijn in de kast stond. En dus – aangezien ik al grote beloftes gemaakt had tegenover mijn vrienden – werd het dan maar witte. Een risico want Pai Mu Tan is geen evidente smaak (toch niet voor de theedebutant, je weet wel de zwarte-thee-uit-zakjes-drinker liefst met 2 suikertjes-type), hij is een beetje bitter. Maar het was meer dan geslaagd!

Niet al mijn vrienden zijn gezonde-foodies en al helemaal geen gezonde-drinkers – hoewel ik poog heel overtuigend te zijn *wink! There is only so much I can do.. Maar met deze 5 liter iced tea in deze absolutely adorable dispenser was het makkelijk om ze aan dit gezonde drankje te krijgen. Je kan de dispenser jar vinden in 5 liter en zelfs in de 8 liter versie – voor diegenen met veel dorst, of veel vrienden.

Omdat ik nog steeds de Whole30 detox aan het doen ben heb ik er geen honing in gedaan. Zoetebekken kunnen uiteraard honing toevoegen. Ik zet het mee in het recept!

Green Iced tea zelf maken

 

De ingrediënten hieronder zijn voor 4 liter ice tea.

Ingrediënten:

– 4 handen vol Pai Mu Tan thee (als je gewone groene thee neemt, doe dan maximaal drie handen vol)
– 4 liter water
– 4 biologische limoenen (in schijfjes gesneden)
– Een muntplantje
– 8 lepels honing (optioneel)

Hoe:

– Kook 4 liter water in verschillende batches. Ik neem vier kommen waar ik telkens een liter kokend water in doe.

– Laat per kom een thee-ei met 1 handje vol verse thee trekken in het water. Hoe lang is afhankelijk van je thee. Bij Pai Mu Tan kan je op 2 á 3 minuutjes rekenen.

– Haal de thee-eieren uit de kommen en (als je de zoetere variant wil) voeg per kom 2 lepels honing toe. Roer de honing door de thee.

– Laat afkoelen en zet in de koelkast tot de thee koud geworden is.

– Giet de koude thee in een dispenser en voeg er de limoenen en de munt (met stengels erbij) aan toe. Hou wat limoen en muntblaadjes opzij voor decoratie.

– Laat een uur staan zodat de smaken van de munt en de limoen in de thee kunnen trekken.

– Roer met een spatel in de dispenser. Voeg er veeeeeeeeeeeeeel ijs aan toe.

Leeeeeeeeeeet’s get this party started, in here.. 

Healthy-on-the-go tip: Neem de volgende dag een fles met de iced tea mee voor onderweg. Dat filerijden zal er een stuk aangenamer mee worden! I pwomise!

Vorig artikel
Volgend artikel

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks