Chai havermoutpap met gebakken peren

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Wie af en toe een kijkje neemt op m’n IG die had het misschien al gezien, ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met de Chai Dubai thee van Tastea. De prinses girly girl in mij was daar bijzonder blij mee want deze thee heeft bladgoud (for real!) er in zitten. Tof ideetje voor de feestdagen én ik ben dol op die typische chai smaken.Steffi Vertriest

Tastea brengt 100% natuurlijke thee, dat klinkt misschien evident maar dat is het niet. Heel vaak worden er bij thee aroma’s toegevoegd – zeker bij melanges. De natuurlijke aanpak kan ik uiteraard alleen maar toejuichen! Maar ze gaan nog een stapje verder. Zo worden de theeblaadjes met de hand geplukt in plaats van machinaal. Dat resulteert niet alleen in hoog kwalitatieve thee, het zegt ook wat over de liefde die er in gestoken wordt. En die deel ik. Ik ben zot van thee en als theesommelier ben ik ook altijd benieuwd naar melanges (in mijn nieuwe boek deel ik trouwens mijn favoriete mengelingen). En daarvan hebben ze bij Tastea wel kaas gegeten. Ik wil letterlijk alles proberen van hun blends. Ze hebben onder andere een ‘Ibiza Feelings’ blend – klinkt als helemaal mijn ding! Maar ze hebben ook heel wat icetea blends bv of thee met groenten zoals pompoen, broccoli of tomaat..

Tastea Chai Dubai

De Chai Dubai is super lekker om zo te drinken – perfect cadeautje ook, even ter zijde! – maar leuk is ook om met thee eens een receptje te maken! En laat deze chai smaken zich daar nu perfect voor lenen!
Onderstaande receptje is voor 2 a 3 personen

Ingrediënten:

 • 500 ml amandelmelk (+ een scheutje om te serveren)
 • 3 grote el Chai Dubai tea 
 • 150 gram haver
 • snuifje zout
 • 1/8 tl vanillepoeder
 • 2 kleine el ahornsiroop
 • 2 grote peren
 • 2 tl kokosolie
 • 1 el water
 • 1/4 tl kaneel
 • 1/8 tl gemalen kardemon
 • 1/8 tl gember poeder
 • snuifje nootmuskaat
 • 3 el Griekse yoghurt

Hoe:

 1. breng de amandelmelk aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur af en doe je de de chai thee erin. Doe dit best in een thee-ei zodat je het er straks gemakkelijk kan uit halen. Ik doe de amandelmelk meestal in een grote tas zodat ik het thee-ei er makkelijk in kan zetten.
 2. Laat de chai thee voor zo’n 10 tot 15 minuten trekken. Doe het daarna weer in een steelpannentje samen met de havermout. Doe er de vanille bij en een snuifje zout.
 3. Verwijder de klokhuizen van de peren en snijd ze in stukjes. Doe ze met wat kokosolie in de pan en gaar ze.
 4. Doe ondertussen de kaneel, gember, kardemon en nootmuskaat in een klein potje en meng het met een beetje water.
 5. Wanneer de pap de juiste textuur heeft, verdeel ze dan over diepe bordjes, top met de peren en werk af met een el Griekse yoghurt per bordje. Doe er nog een scheutje amandelmelk over en een beetje extra kaneel.

Heerlijk herfstig als je het mij vraagt!
Smakelijk!


Steffi Vertriest

2 REACTIES

 1. Wat een succes dit!
  Eerlijk is eerlijk, ik kijk al twee jaar op Njam tv naar je programma en m’n haar ging rechtop staan bij alle alternatieve gezonde gerechten. Je raadt het al, een gezonde levensstijl was niet m’n ding.
  Een maand geleden werd ik wakker en kon amper bewegen. Reuma – opstoot. Ik ben 34. Twee nachten amper geslapen. Niet enkel van de pijn maar ook van de realisatie dat ik m’n lichaam niet de zorg geeft die het verdient. Ik heb gelezen en gegoogeld en besloten.
  Suiker buiten, caffeine buiten (behalve die van m’n thee) en op experimenteel pad met onder andere kruiden en zaden.
  Onderweg kwam ik jou terug tegen. Nog nooit zo blij mee geweest! Ik probeer je recepten uit en doe hier en daar een kleine aanpassing om het eigen aan mezelf te houden. Ondertussen ben ik fan, ik begrijp zelfs het nut van superfoods ?? Bedankt voor de inspiratie Steffi!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks