Ook een beetje opgeblazen na de feestdagen? Een paar dagen geleden postte ik een artikeltjeย met tips om gezond de feestdagen door te komen. Alles komt neer op โcounterbalanceโ. En รฉรฉn van mijn favoriete super healthy ontbijtjes heeft de afgelopen dagen heelย vaak op het ontbijtmenu gestaan: mijn chocolade chiapudding met frambozen naanijs. Lekker en gezond รฉn het bespaart je heel wat tijd โs ochtends want je kan het een dag tevorenย al maken!ย De chia pudding toch in ieder geval..
Had ik al gezegd dat chia zaden super gezond zijn? Waarschijnlijk wel. Maar om je helemaal te overtuigen van deze super duper healthy zaadjes zet ik een aantal voordelen graag nog eens op een rij. Onder andere dat chia zaad veel antioxidanten bevat, dewelke onder andereย je huid tegen veroudering beschermen โ euh.. yes please! Chia zaden zijn รฉรฉn van de meest vezelrijke voedingsstoffen, ze mogen dan wel klein zijn, wat extraย toevoegenย draagt bij aan een meer vezelrijke maaltijd. Chia zaden zijn ook goed voor de botten, dit omdat ze een heel goede verhouding hebben tussen calcium, fosfor en magnesium. Calcium alleen doet niks voor de botten, in tegendeel, je hebt een combo van deze drie nodig en chia zaden bevatten ze allemaal. Verder zit er ook omega 3 in chia zaden en kunnen ze helpen afvallen.
Over naanijs heb ik het ook al eerder gehad. Zelf heb ik altijd bevroren banaan in de diepvries. Naanijs is zo makkelijk te maken, vullend en lekker, zowel als ontbijt, tussendoortje als dessert. De combinatie van de rijke chocoladesmaak van de chiapudding en het fris zure naanijs is een KILLER COMBO als je het mij vraagt!
Ingrediรซnten:
- 3 eetlepels chia zaad
- 40 gram pure chocolade (min 70% puur)
- Amandelmelk
- 2 bevroren bananen
- groot hand vol bevroren frambozen
- Kokosschaafsel
Hoe:
- Doe de amandelmelk in een steelpannetje en doe de chocolade erbij. Laat de chocolade smelten in de amandelmelk op een laag vuurtje.
- Haal het pannetje van het vuur en doe er de chia zaden bij. Roer.
- Neem twee potjes en doe ze beiden half vol met het mengsel. Laat afkoelen en zet in de koelkast voor minstens 2 uur.
- Doe de bevroren bananen samen met de frambozen in een blender. Doe nog wat amandelmelk erbij om het geheel smeuรฏg te maken.
- Verdeel het naanijs op de chiapudding.
- Strooi wat kokosschaafsel erover.
Njoy!
Hoeveel ml amandelmelk?