Chocolade kokoscake (glutenvrij)

Leestips

Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Het weekend staat voor de deur en dan mag er al eens gezond-igd worden. Ik ben een zoetebek én theelover, altijd al geweest. Zeker in de weekends vind ik niets zaliger dan gezellig een kopje thee drinken, liefst gedeeld met goed gezelschap. En goed gezelschap kan je al snel overtuigen met wat lekkers. Als dat lekkers dan ook nog eens op een gezondere manier kan dan wordt die thee-namiddag pure wellness!

Deze cake will do the trick! Hij bevat geen graan, geen gluten, geen lactose en  geen geraffineerde suiker. De chocolade die ik gebruik is uiteraard 70% puur. Maar bovenal; hij is super lekker! Don’t fool yourself, uiteraard is dit geen superfood – ook al zit er wel raw cacao en kokosolie in (geheel terzijde). Een detox kan je dit niet noemen, maar wel een gezondere variant van the bad stuff. Om van te genieten, en ook dat draagt bij tot een betere gezondheid.

Cake glutenvrij

glutenvrije cake chocolade

Voor je begint nog een aantal dingen. Te beginnen met de grootte. Dit lijkt een redelijk kleine cake te zijn, maar hij is een stuk zwaarder dan gewone cake. Hou dit in het achterhoofd wanneer je eraan denkt een dubbele hoeveelheid te maken. Ten tweede: sla de chocolade icing niet over, de vulling van de cake is minder zoet dan andere cake en de chocolade er bovenop vult dit aan.

Ingrediënten chocolade kokoscake:

–  8 lepels kokosmeel
– 1/2 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
– 1/4 theelepel zout
– 2 lepels raw cacaopoeder
– 3 eieren
– 2 eiwitten
– 8 lepels extra vierge kokosolie
– 4 lepels kokosmelk
– 6 lepels honing
– 2 theelepels vanille extract
– 2 repen pure chocolade (min. 70%)

hoe:

– Meng alle ‘droge’ ingrediënten. Kokosmeel, cacao, baking soda en zout. Zet opzij.

– Meng de 3 eieren, kokosolie (zachtjes opgewarmd zodat het lopend is), honing, vanille en kokosmelk.

– Meng de twee kommen.

– Klop de eiwitten op en spatel dit onder het beslag.

– Doe het beslag in een cakevorm en daarna 25 à 30 minuten in de oven op 200 graden.

– Haal de cake uit de oven en laat heel even afkoelen. Smelt de pure chocolade en overgiet de cake. Laat daarna afkoelen tot de chocolade gestold is.

 

12 REACTIES

  1. mmm lekker!

    Ik maakte hem toch zonder de frosting en vond hem niet te slap smaken, integendeel. Door de honing is hij zoet (ik deed wel 3 el honing en 3 el agavesiroop, kwestie van die suikerspiegel wat in balans te houden).
    Zonder frosting dus ook goedgekeurd.
    Lekkere cacaosmaak, zachte cake.
    Weinig werk, zeker als je de frosting er niet opdoet.

  2. Deze ziet er lekker uit!
    Aangezien ik fructose intolerant ben mag ik geen honing, kan ik deze vervangen door ahornsiroop?
    Grtjs

  3. mmm lekker!
    Ik maakte hem toch zonder de frosting en vond hem niet te slap smaken, integendeel. Door de honing is hij zoet (ik deed wel 3 el honing en 3 el agavesiroop, kwestie van die suikerspiegel wat in balans te houden).
    Zonder frosting dus ook goedgekeurd.
    Lekkere cacaosmaak, zachte cake.
    Weinig werk, zeker als je de frosting er niet opdoet.

  4. Voor de eerste keer gemaakt vandaag. Smaak is zeer lekker maar de cake is erg droog… kan dit liggen aan de verhouding kokosolie? Is het 8lepels gesmolten olie, of 8 lepels smelten en alles erin… Of zou het aan iets anders kunnen liggen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks