Gezonde ijspralines als dessert

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Mijn voorgerecht voor het kerstfeest heb ik ondertussen uit de doeken gedaan. Dat wordt de regenboogsoep waar ik het eerder deze week over had. Op die manier start ik het diner met een stevige portie groenten en kiemen. Door verschillende smaken en texturen te gebruiken en er ook nog eens kiemen aan toe te voegen ervaren mijn gasten veel meer en zo hoop ik hen ook af te leiden van het feit dat er geen brood op tafel zal staan. Sneaky me!

Bon. Vandaag nog geen hoofdgerecht want eerst verleid ik je graag met het dessert. Uiteraard maak ik nog wat gezondere koekjes en mijn chocolade kokoscake, maar behalve dat zullen er ook gezonde ijspralines op tafel staan. En gezond mag ik wel degelijk zeggen want dit is een zero-guilt dessertje waar geen suiker, melk of tarwe aan te pas komt. Om het geheel nog beter te maken is het recept ook nog eens super easy. Drie ingrediënten, love it!

Ik moet toegeven dat er een tricky stapje aan te pas komt, namelijk de ijspralines uit hun vorm halen. Afhankelijk van welke vormpjes je gebruikt durft de chocolade wel eens te breken. Het maakt ze niet minder lekker of minder gezond, maar het oog wil ook wat en dus vragen deze pralines voorzichtigheid, dedication and love (maar zekers voorzichtigheid). Ook ik heb nog wat oefening nodig – zeker mijn sterretjes vragen extra aandacht – maar I’m getting there.

Er zijn een aantal dingen belangrijk. Te beginnen met de vormpjes die je kiest. Het is belangrijk dat je ijsblokjesvorm uit buigbaar materiaal bestaat. Zo kan je de ijspralines er makkelijker uithalen zonder ze te beschadigen. Verder houd je best in het achterhoofd dat de ijspralines niet romig zijn zoals diegenen de je in de bioscoop verorbert. Ze zijn harder. Maar hey: geen melk, geen suiker, geen room.. counts for something, no?

Ingrediënten gezonde ijspralines:

  • 2 rijpe bananen
  • 50 ml kokosmelk
  • Pure chocolade (minstens 70%)

Hoe:

Prak de bananen met een vork plat in een kommetje. Voeg er de kokosmelk aan toe. Meng en prak nog wat bij. Zet vervolgens het kommetje even in de koelkast.
Smelt de pure chocolade. Neem je ijsvormpje en giet in alle vakjes een beetje chocolade, ongeveer 1/3 van het vormpje. Ik smeer ook een beetje tegen de zijkant zodat ook de kanten wat chocolade hebben. Giet vervolgens de kokos-banaan-pap erin. Strijk eventueel af met een stokje zodat er niet teveel pap bovenop ligt. Zet in de diepvries voor enkele uren of voor een hele nacht. Haal ze daarna eruit, laat heel even staan en duw de ijspralines eruit (dit is het meest cruciale werkje). Laat nog 1 a 2 minuten staan en serveer!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks